ARKIV

HÄR SAMLAS DE TIPS, HÄNDELSER OCH ALL ANNAN INFORMATION SOM VI FÖRST PRESENTERAR PÅ FÖRSTASIDAN.

BLÄDDRA GÄRNA NEDÅT OCH SE ALLT DET VÅRT FÖRETAG VILL FÖRMEDLA!

 

2017-12-11

Härliga, miljövänliga julerbjudanden från Marigold!
 
(Gäller 10 nov - 10 dec 2017)
 
Vi avslutar året med några generösa erbjudanden
som kan bli fina små klappar!
                            

ERBJUDANDE 1: Handla Marigoldprodukter för minst 500,- och du får med TVÅ LIP BALM i valfria smaker (värde 110,-)! GLÖM INTE ATT ANGE VILKA AV VÅRA 5 SMAKER DU VILL HA!

ERBJUDANDE 2: Handla Marigoldprodukter för minst 700,- och du får med TVÅ LIP BALM i valfri smak (värde 110,-) + vår superfina PAPPTVÅLKOPP med VALFRI RESETVÅL (70 g) och praktisk liten handtillverkad TVÅLHÅLLARE i ek (värde 100,-), en perfekt resekompis t ex som du kan använda som handtvål, duschtvål, raktvål eller schampo mm (faktiskt även till klädtvätt) för en mer hållbar resa. Eller som den där 100 kronorsjulklappen som kanske är aktuell framöver? + VALFRI REFILLTVÅL (70 g) (värde 50,-) + att vi dessutom skickar dig erbjudandet HELT KOSTNADSFRITT, du betalar inget porto (vår fria fraktgräns är annars 800,-). Portot är då värt 45-99 kr.

Alltså är erbjudande 2 värt 305-359 kr beroende på hur mycket du beställer. 

 

GLÖM INTE ATT ANGE VILKA LIP BALM, VILKEN RESETVÅL OCH VILKEN REFILLTVÅL AV VÅRA 3 OLIKA TVÅLAR DU VILL HA! (resetvålen Rassullera är nu slut) 
Väljer du något av erbjudanden ovan så skickar vi också med
en Ringblomssalva i praktisk miniminiplastburk för fickan!

 

2017-06-07

ETT STORT TACK TILL ALLA ER SOM FIRAT VÅRT 15 ÅRS-JUBILEUM TILLSAMMANS MED OSS!

 

MÅNGA RESEKIT MARIGOLD To Go HAR GÅTT IVÄG SENASTE VECKAN OCH VI ÄR SÅ GLADA FÖR DEN STORA RESPONSEN OCH NYFIKENHETEN PÅ VÅRA HELT IGENOM HÅLLBARA RESEPRODUKTER SOM VI TAGIT FRAM INFÖR VÅRT JUBILEUM!

 

VI HAR NU DRAGIT 3 VINNARE I VÅR UTLOTTNING AV RESEKITET MARIGOLD To Go! NI FÅR FRAKTFRITT ERT KIT UNDER KOMMANDE VECKA!

 

STORT GRATTIS  

 

ANNICA S

 

CHRISTOFFER B

 

JESSICA K

 

 

MARIGOLD To Go - MARKNADENS MEST HÅLLBARA RESEKIT

 

  

(värde 350,-)

 

 

ALLT DET HÄR INGÅR I VÅRT RESEKIT (7 DELAR): 

 

* Medelhavsblå BAG i nässelfiber eller en olivgrön eller vetegul i lin

* RESETVÅL med praktisk tvålkopp i komposterbart papper samt egendesignad tvålhållare i ek, till händerna, som raktvål, schampo och skönt löddrande duschtvål, utprovad under många resor. VÄLJ VILKEN AV VÅRA TVÅLAR DU VILL HA!

* TANDPULVER som är ett riktigt fräscht och rengörande alternativ till konventionella tandkrämer. Med pepparmynta, myrra och gurkmeja! Har man väl börjat vill man aldrig gå tillbaka till vanlig tandkräm.

* TANDBORSTE i bambu (fundera på hur många år det tar för alla dina plasttandborstar att brytas ned under en livstid, det här är ett hållbart alternativ i snabbväxande bambu)

* Vår effektiva DEODORANTCREME som har så många användare runtom i Sverige, i detta kit kommer deon i aluminiumburk, ej i plast (begränsat antal) VÄLJ VILKEN DEO DU VILL HA!

* RINGBLOMSSALVA till insektsbett, småsår, torr hud, skavsår och svamp på din resa, den här salvan kommer alltid att vara vår ständiga följeslagare och är en perfekt resekompis. Resevarianten är mindre än originalet och jättepraktisk, ca 20 ml. VÄLJ MED ELLER UTAN DOFT!

* RESETIPS för ett hållbart resande! 

Det finns plats för några grejer ytterligare i säcken på din resa, varför inte stoppa i en rakhyvel i metall och en liten flaska äppelcidervinäger för hårskölj t ex?

 

 

  

 

 

2017-01-08

Rustika, djuprengörande och väldoftande SCHAMPOTVÅLEN

 

RASULLERA/GRÖN LERA/SPIRULINA

 

 

 

Tidigare under hösten kom milda, vårdande och doftfria SCHAMPOTVÅLEN

 

KOKOSMJÖLK/ROSA LERA/KAMOMILL 

   

 

 

2016-12-31

Gör du en beställning på vår hemsida fram till jul får du årets jätteläckra julcerat i pappershylsa på köpet! (så långt lagret räcker)

 

SOM VANLIGT VID JULTID VILL VI UPPMANA ALLA ATT TÄNKA PÅ DE SOM HAR DET SÄMRE ÄN DU DU OCH JAG. VÅRT LILLA BIDRAG DETTA ÅR ÄR ATT VI SKÄNKER ETT ANTAL PRESENTPÅSAR MED MARIGOLDSERIEN TILL KVINNOJOUREN I NORRKÖPING GENOM EN HOTELLKEDJA UNDER KAMPANJEN "ENSAM JULGRAN SÖKER JULKLAPPAR".

SOM VANLIGT HÅLLER VI OCKSÅ STADENS ALLA EU-MIGRANTER MED SCHAMPO, DEO OCH RINGBLOMSSALVA. SNÄLLA! STANNA OCH SÄG ETT VÄNLIGT ORD TILL DIN STADS SÄMRE LOTTADE! / Katarina 

 

2016-11-28

VÄLKOMMEN ATT TRÄFFA OSS PÅ RÄTTVIS JULMARKNAD PÅ ARBETETS MUSEUM I NORRKÖPING 26-27 NOV KL 11-16!

FLERA FINA ERBJUDANDEN ENDAST DENNA HELG - KIKA PÅ HELA VÅRT SORTIMENT - SUCCÉNYHETEN SCHAMPOTVÅL I TVÅ OLIKA SORTER - VÅRA NYA VACKRA PAPPERSFÖRPACKNINGAR - GEDIGEN KUNSKAP OM HÅLLBARA LÖSNINGAR INOM NATURLIG HUD- O HÅRVÅRD

VARMT VÄLKOMMEN!

 

2016-11-11

ERBJUDANDE!

(gäller 7 nov - 10 nov)

 

Handla för minst 500,- och få 1 st VALFRI SCHAMPOTVÅL (värde 90,-) på köpet!

(GLÖM INTE ATT ANGE VILKEN TVÅL DU ÖNSKAR I DIN BESTÄLLNING) 

 

2016-11-06 

PREMIÄR och INTRODUKTIONSERBJUDANDE!

 

 

Efter nästan ½ års fixande, trixande och testande så erbjuder vi nu äntligen vår nya produkt SCHAMPOTVÅL, ett riktigt läckert hantverk med de allra finaste ingredienserna!

Under hösten kommer vi att presentera flera olika unika schampotvålar här på vår hemsida, missa inte det, för de här tvålarna har redan blivit en hit i vår testgrupp!

 

Först ut är mycket milda, vårdande och löddrande SCHAMPOTVÅLEN

 

Kokosmjölk/Rosa lera/Kamomill 

 

  

 

ERBJUDANDE!

(gäller 7 sep - 14 sep)

 

Handla för minst 400,- och få 1 st Schampotvål Kokosmjölk (värde 90,-) på köpet! 

 

LÄS ALLT OM HUR DET FUNKAR MED

 

SCHAMPOTVÅLAR UNDER

 

"VÅRA PRODUKTER"

 

2016-08-30

Tack för all respons på våra fina konstkort!

TESTA HÅLLBART - TESTA MARIGOLD-kampanjen med Marigoldprover och Konstkort pågår endast augusti ut! (läs mera nedan) Flera av er kunder har hunnit få alla tre designer under sommaren - KUL! och tack alla ni trogna kunder för att vi kan hålla igång vår lilla verksamhet!

 

MARIGOLD KONSTKORT

 Under hela sommaren fr o m 1 maj kommer du att få ett av våra fina minikonstkort med ett Marigoldprov varje gång du beställer från oss:  

 Testa Hållbart - Testa Marigold

 Motivet är handmålat och Temat är förstås Ringblomma, Marigold, varje kort är unikt och i några olika design. Samla flera och rama in eller ha det som ett bokmärke i din sommarläsning!

 Du får olika prover varje gång om du beställer flera gånger. Testa produkten själv om du inte redan gjort det, ge som minipresent till någon du tycker ska prova eller ha den som en praktisk burk som får plats i sminkväskan/necessären eller när du ska på kortresa!

 Fyll på burken med egna Marigoldprodukter när den är slut, återvinn!

 

2016-07-30

NU HAR VÅR POPULÄRA LYXIG MOROTSBALM FÅTT EN ÄNNU LÄCKRARE KOKOSDOFT SAMT EN FORMULA SOM DU FÅR UT LITE LÄTTARE UR FLASKAN!

 

2016-05-20

VAR MED I VÅR MAJUTLOTTNING AV 5 MINIKIT!

SE NEDAN

 

VAR MED I VÅR MAJUTLOTTNING AV 5 MINIKIT!

 

Gör en Marigoldbeställning

5 – 9 maj

 

och var med i vår utlottning av ett konstkort proppat fullt med prover (ca 5 st) som du bara kan stoppa direkt i SMINKVÄSKAN om du vill, mycket praktiskt. 

 

De 5 vinnarna meddelas per mail 14 maj!

 

 

 Visar IMG_20160518_142332.jpgVisar IMG_20160518_142332.jpg

Vi har nu dragit vinnarna i vår Majutlottning och vi säger GRATTIS till följande vinnare:

 

Linda - Nyköping

Johanna - Malmö

Susanne - Oxelösund

Ewa - Söderköping

Anna - Växjö

 

De får nu ett minikit med slumpvis prover i Marigoldserien tillsammans med ytterligare en design av våra konstkort. Testa Hållbart - Testa Marigold, super att lägga i en liten sminkväska t ex eller förstås en mysig sommarpresent till någon som man tycker ska prova våra produkter! Fyll på de små burkarna när de är slut och ha användning av dessa under lång tid, det är hållbart tänk!

 

2016-03-01

Milda Multioljan Sesam - en ny upplevelse för många; duscha med denna milda olja istället för en tensidstinn duschcreme, så skonsam, så rengörande, så naturlig och balanserande för kropp och underliv!

Deodorantcreme - äntligen en helt naturlig deo som funkar, en succé sedan 5 år!

Tvålar - våra 2 varianter torkar garanterat inte ut din hud, dessa tillverkar vi bara någon gång ibland!

Ringblomsschampo - hur många kan det egentligen vara som älskar detta populära milda schampo?

Ringblomssalva - en klassiker där just vår salva har det där lite extra lyxiga, vem kan vara utan denna till vinterns händer o fötter, förhindrar förfrysning i ansiktet under riktigt kalla dagar, har hjälpt så många med torra händer och eksemhud. Den doftfria varianten är självklara valet för hundens trampdynor!

Cerat - nu för tiden vet de flesta att det endast är med vegetabiliska oljor du får balans på dina läppar och slipper bli mineraloljeberoende, proppad med finaste sheasmör och naturliga aromer för mjuka läppar året runt!

Kroppsolja Apelsinlund - ingen behöver längre ha torr hud, istället för lotioner efter duschen (smörj in medan huden fortfarande är fuktig, låt självtorka), rena naturliga oljor för man o kvinna som återfuktar och återfettar, ny favorit till skägg och mustasch för många killar!

Lyxig Morotsbalm - en produkt att älska! skönare konsistens finns knappt, näringsboost till ansiktet varje dag som ger lyster och ett välmående intryck, vårt ekologiska alternativ mot solens strålar, läs mer i Marigoldskolan!

 

 

2016-02-12 

 Våra cerat blev en hit hos det här kvinnokooperativet i Tanzania,                                                            fortsättning följer... 

2016-02-10

Samtliga sorter av Ringblomsschampo slut, kan levereras efter 15 feb

 

 

 

2016-01-15

15 januari - 15 februari

 

kommer vi att ha lägre servicenivå p g a utlandsvistelse, dock kan vi leverera det mesta även under denna period, gör gärna en förfrågan

 

 

 

2016-01-06

PASSA PÅ!! 

25% rabatt 

på Marigold kroppsvårdsprodukter

på Trettondagsafton och Trettondagen om du handlar för minst 400,-

 

 

2015-12-31

alla som handlar från oss i december får ett riktigt smarrigt julcerat på köpet

(innehåller eterisk olja av Kokos, Apelsin, Kanel, Citron, Kryddnejlika, Ingefära och Kardemumma)

JULCERATEN SLUT!

 

DU FÅR MED ETT AV VÅRA ANDRA SMAKER I DITT PAKET OM DU BESTÄLLER I DECEMBER

 

 

 

2015-11-28

 

TACK ALLA NI SOM DELTOG I VÅR TÄVLING.

 

GRATTIS ANNA, BIRGITTA OCH ANNA! 

NI ÄR DE 3 VINNARNA I VÅR UTLOTTNING OCH FÅR

GRATISPRODUKTER TILL DET VÄRDE NI BESTÄLLT FÖR! 

VINNARNA HAR UNDERRÄTTATS PER MAIL 

 

 

2015-11-20

Infogad bild 3      
 
  Hej, vore kul om du vill titta in på  
  RÄTTVIS JULMARKNAD  
   på Arbetets Museum i Norrköping på lördag  
 
  Säljer Marigoldserien i Naturskyddsföreningens monter och finns på plats från ca 11-16. 
OBS! Vi står endast på lördagen (28 nov)
 
  Du kan läsa mer om Marigoldprodukterna på   
 
 
  och just på lördag erbjuder vi såväl lösa produkter som olika  presentförpackningar och fina erbjudanden av våra hållbara och lokaltillverkade produkter. Alla som handlar något får dessutom vårt riktigt smarriga julcerat! helt utan mineraloljor och syntetisk doft förstås.
 
  Kom in och säg hej och ta del av denna trevliga och medvetna marknad!  
 
  Katarina  

 

 

 

2015-05-28

MARIGOLD FÖR DIG SOM INTE TÅL SYNTETISKA DOFTER!

Marigold erbjuder produkter tillverkade av så naturliga råvaror som möjligt från växtriket. En av de finaste ingredienserna är våra äkta eteriska oljor. Men vissa personer kan reagera på enstaka ämnen även i de naturligaste produkter. Så vi har tagit fram några produkter helt utan eteriska oljor (och naturligtvis helt utan några syntetiska doftämnen) för att vi ska kunna erbjuda produkter som ska passa de allra flesta människor.

Dessa ekologiska produkter är:

Ringblomsschampo Doftfri (som doftar en aning av sockertensid)

Deodorantkräm Doftfri (som verkligen är helt doftfri)

Ringblomssalva Doftfri (som doftar en aning av bivax)

Milda Multioljan Sesam (som doftar av sesamolja)

samt vår nyhet

Morotssol Sommarlotion (som doftar av kokos)

Är du intresserad så läs mer under fliken "VÅRA PRODUKTER" ovan!

 

 

 

2015-05-01

MARIGOLD STÖDJER MCS SWEDEN OCH MCS AWARENESS MONTH

 

LÄS MER NEDAN OCH VINN PARFYMFRITT FRÅN OSS

GÅ IN PÅ MCS FACEBOOK (SE ADRESS NEDAN) OCH SE VEM SOM VUNNIT MARIGOLDKIT!

 

MCS-föreningen sprider information om sjukdomen MCS i synnerhet men också om hur skadliga de kemikalier som vi kommer i kontakt med dagligen är. MCS står för Multiple Chemical Sensitivity (mångartad kemisk känslighet) eller kemisk intolerans. 

Detta innebär att man blir sjuk av en låg dos av kemikalier. Ett handikapp som gör att man inte fritt kan vistas ute i samhället på grund av andra människors parfymer och kommersiell så kallad doftsättning av offentlig miljö.

Maj månad är MCS awareness month och uppmärksammas internationellt varje år.

Handikapporganisationerna uppmanar alla att avstå parfymerade produkter under en hel dag den 28 maj!

Parfym påverkar inte bara kemiskt intoleranta och allergiker! Parfym består till 95-100% av syntetiska kemikalier, vilket gör att även personer som inte är kemiskt intoleranta eller allergiker påverkas negativt.        


Parfymer kan finnas i deodoranter, schampo, hårstylingprodukter, rakprodukter, hudkrämer, tvättmedel, sköljmedel och rengöringsprodukter. Samtliga produkter finns som parfymfria alternativ.

www.mcs-sweden.se
www.facebook.com/mcssweden

OCH SÅ TILL TÄVLINGEN:

 

Visar IMG_6633.JPG 

Tävling - #BytTillParfymfritt
Byt ut dina parfymerade produkter – var med och tävla om fina priser!
1:a pris – Lyxig och parfymfri Deodorantkräm, Ringblomsschampo, Ringblomssalva och Morotssol Sommarlotion från www.marigold.n.nu - värde ca 450 kr!
2:a pris - Succéboken Impotensmadrassen – om kemikalier i vardagen, av Monica Kauppi.
För att vara med i utlottningen, gör så här:
1. Dela det här inlägget!
2.Ta kort på dina parfymerade produkter som du önskar byta ut till parfymfria. Tänk på att parfymer kan finnas i exempelvis tvättmedel, sköljmedel, deo, hudkräm, tvål, schampo, rakprodukter och hårstylingprodukter!
3. Dela bilden på Instagram och tagga med #BytTillParfymfritt. Har du inte Instagram går det bra att maila bilden till info@mcs-sweden.se. I båda fallen lägger vi upp bilden på vår facebook-sida!

 

Parfym är kemikalier – byt ut dem mot parfymfria produkter, för dig och för din omgivning!
Vinnaren dras och presenteras på Parfymfria Dagen 28 maj!

 

DET ÄR MCS SWEDEN SOM STÅR FÖR TEXTEN OVAN OCH DENNA TÄVLING OCH ÄR DU YTTERLIGARE INTRESSERAD AV DETTA SÅ VÄND ER DIREKT TILL FÖRENINGEN.

 

 

 

2015-04-20

Kika gärna lite extra på vår fräscha produktnyhet

MOROTSSOL SOMMARLOTION 

(läs mer under "VÅRA PRODUKTER") 

 

 

2015-03-25

Vi hälsar en ny återförsäljare av Marigoldprodukterna VÄLKOMMEN!

Sörby Gårdsbutik

Den här lantliga butiken ligger längs med väg 210 ut mot S:t Anna Skärgård. Det är Elvy och Hans Sundell som driver butiken med både egna fårskinn, egen bigård och flera olika verksamheter. I det lilla gårdskaféet serveras hembakade smörgåsar och kaffebröd, till ekologiskt kaffe.

De för hela Marigoldsortiment och detta kan verkligen kallas lokalproducerat!

Lördagen den 28 mars är det VÅRMARKNAD i gårdsbutiken,

VÄLKOMNA!

Facebook: https://sv-se.facebook.com/LillaSorbyGardsbutik

Tel till Elvy och Hans: 073-031 05 10

 

2015-03-20

Tack alla ni som kom och lyssnade på Marigoldföredraget den 19 mars i Butik Unik i Norrköping. Vilken entusiasm och medvetenhet hos åhörarna, tack Susanne för inbjudan! Under kvällen presenterades vårens nyhet, intresset blev stort minst sagt, snart kommer du hitta produkten här på vår hemsida också!  /  Katarina

 

2015-03-14

Nyhet!

Vi använder fr o m 10 mars -15 det lite mer stabila ämnet Rosmarin antioxidant i våra Ringblomsschampon istället för E-vitamin. Det är ett ekologiskt, helt naturligt ämne som gör produkten mer stabil mot oxidation och ger den en något längre hållbarhet.

Rosmarin antioxidant Eko är ett extrakt från rosmarinblad. De antioxidativa egenskaperna sitter i rosmarinens polyfenoler/diterpener.

 I schampot finns vatten (vår enda produkt som innehåller vatten) och det kräver ett stabilt konserveringsämne, Rosmarin antioxidanten är ett jättebra alternativ för att få ett mer hållbart schampo.

E-vitamin (vår E-vitamin tillverkas av GMO-fria sojabönor) och Rosmarin antioxidant är för övrigt två exempel på de absolut naturligaste varianterna av konserveringsmedel man kan använda i hållbar produktion av hud- o hårprodukter.

Det är dock väldigt mycket annat man bör tänka på för att kunna slippa starka, ofta allergiframkallande syntetiska konserveringsmedel som förekommer i de allra flesta kroppsvårdsprodukterna på marknaden. Det är verkligen ett riktigt pussel att få ihop vilka råvaror som passar med varandra och få slutprodukten att fungera perfekt för kunden för oss som verkligen vill göra hållbara kroppsvårdprodukter på riktigt.

 

2015-03-01

VI REKOMMENDERAR FÖR VINTERNS TORRA HUD:

Marigolds underbara och populära Ringblomssalva (med och utan doft). Hur klarar man vintern utan den?

Våra två härliga kroppsoljor: Apelsinlund (100 ml och 250 ml) samt Milda Multioljan (som har blivit en mycket populär intimtvättolja bl a)

Samt naturligtvis våra mjukgörande Cerat som finns i en mängd ekologiska dofter, det är stor åtgång på dem just nu.

Kombinera dessa produkter och du kommer att klara vintern fint med en hud i balans. Oljorna efter dusch o bad o rakning, salvorna till händer, fötter och i ansiktet vid riktigt kalla dagar.

Glöm inte att smörja in gubben också, många brukar tycka att detta är enda salvan som hjälper mot småsår och torrhet. Och så hundenS och kattens trampdynor förstås, det har vi skrivit om förut men smörj rikligt med salva på trampdynorna innan ni går ut så står det emot både kyla och att snö fastnar på hundens tassar. Ta till vana att smörja in ditt eget ansikte innan du ska vara utomhus i kylan, bivaxet skyddar ditt ansikte och yttre blodkärl från förfrysning.

LÄS UTFÖRLIG INFO UNDER FLIKEN "VÅRA PRODUKTER"! 

 

 

2015-02-20

BUTIKEN POPSI, Knäppingsborgsgatan 9,

EN AV VÅRA ÅTERFÖRSÄLJARE I NORRKÖPING

HAR JUST NU 20% RABATT PÅ MARIGOLDPRODUKTERNA

MISSA INTE DET!

Gäller t.o.m. 28 Februari 

Popsi har 20-50% rabatt på det mesta i butiken, förutom Marigoldprodukterna finns schyssta hantverksprodukter och fina second handkläder bl a!

Linda Moberg
Frilansande KulturPRoducent
Knäppingsborgsgatan 9

 

 

2015-02-07

14 feb är sista dagen du kan använda Marigoldskolans erbjudande för denna gång!

EN ELLER FLERA DEODORANTKRÄMER HELT GRATIS!  

Glöm inte att ange vilken av vår populära deokrämer du vill ha!

 

 

 

 

2015-02-01

Vår allra bästa rekommendation just nu för dig i slalombacken och på skridskobanan (smörj in dig själv och barnen rejält), för dig som jobbar ute dagtid, för dig som har narig och fnasig hud, för dig som har trasiga nagelband och självsprickor och för hundens trampdynor!

 

RINGBLOMSSALVA LAVENDEL / GERANIUM

RINGBLOMSSALVA DOFTFRI

 

* Återfettande

* Återfuktande

* Bivax som skyddar huden mot kyla samtidigt som huden kan andas  

* Unik formula med karotin som är cellförnyande och kan vara bra mot eksem  

* Massor av näring till huden från kallpressade ekologiska vegoljor (Olivolja samt Tistelolja)

* Hög halt av ringblomma som är läkande och välgörande för all slags hud  

* Äkta eteriska oljor som är talgbalanserande och stimulerande för huden

* OBS! Mycket ovanligt men ett fåtal personer är allergiska mot korgblommiga växter och tål då inte ringblomma, man kan också vara överkänslig mot t ex bivax eller eteriska oljor

 

 Läs mer om våra härliga ringblomssalvor med massor av fina råvaror under fliken "Våra produkter"

 

 

 

2015-01-22

TACK för den fantastiska responsen på Marigoldskolan lektion 1 och kul att så många använde vårt erbjudande

Håll utkik efter den spännande 2an samt, förstås, ett riktigt bra erbjudande direkt från oss som tillverkar Marigoldprodukterna 

 

 

2015-01-19

Vi aviserar frakthöjning!

Tyvärr har posten höjt portot på sina gröna vadderade portokuvert som vi använder oss av vid våra leveranser så fr o m idag (2015-01-19) blir frakten 35,- (istället för 30,-) för billigaste leveransen och 49,- (istället för 45,-) för lite mer produkter i ditt paket. Vi har beslutat att 49,- blir maxportot för dig som kund. Dock är det allra vanligast med 35,-. 

Kom ihåg att du slipper helt fraktkostnader om du beställer för minst 800,-!

Då står vi för portot och du får oftast dina produkter i stabilare kartong.

 

 

2015-01-02

Oj, vad spännande det ska bli att höra era reaktioner på Marigoldskolan!

Under året kommer vi att skriva en hel del om varför du ska välja naturlig kroppsvård istället för de konventionella produkterna på marknaden. Det blir stort som smått och alltid medföljer ett bra erbjudande från oss som tillverkar Marigoldprodukterna.

Nu kör vi, välkommen till Marigoldskolan - Lektion 1 på hemsidans framsida! Sedan samlas alla lektioner under fliken "Marigoldskolan".

Katarina

 

 

2015-01-01

Vi har nu en    DOFTFRI    variant av dessa produkter:

 

Ringblomsschampo, Ringblomssalva, Kroppsolja samt Deodorantkräm

 

     ringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpg

DET ÄR ENDAST MED RIKTIGA RÅVAROR I PRODUKTEN SOM HUDEN KAN FÅ

EN NATURLIGT FRISK BALANS!

 

 

2014-12-31

Ringblomsschampo av alla sorter åter i lager!

 

2014-12-20

 

 RINGBLOMSSCHAMPO CITRON/LIME SLUT, FINNS ÅTER I SLUTET AV DEC!

 

2014-12-19 

TA STÄLLNING GENOM ATT GÖRA ETT           MEDVETET JULKLAPPSVAL I ÅR

 

 PRESENTLÅDORNA SLUT!!

DU KAN FORTFARANDE KÖPA LÖSA PRODUKTER FÖR SAMMA GENERÖSA ERBJUDANDE (INGEN TRÄLÅDA INGÅR SAMT PORTO TILLKOMMER OM DU BESTÄLLER UNDER 800,- (VÅR VANLIGA GRÄNS FÖR FRI FRAKT)

 19 DEC ÄR SISTA DAGEN FÖR ERBJUDANDET!

 

1 SET MED 6 VALFRIA PRODUKTER ENLIGT NEDAN: 400,-   (PORTO TILLKOMMER)

2 SET X 6 VALFRIA PRODUKTER ENLIGT NEDAN: 740,-   (370,- / SET)    (PORTO TILLKOMMER)

3 SET X 6 VALFRIA PRODUKTER ENLIGT NEDAN: 1000,-   (333,-/SET)   (PORTO INGÅR)                                          / billigare än detta kommer det inte att bli! Passa på att gå över till en hudvänligare och miljövänligare värld, det räcker med dessa produkter (ok, tandkräm vill man ju också ha)

 

1 SET INNEHÅLLER 1 AV VARJE ENLIGT:

Välj mellan RINGBLOMSSALVA MED DOFT eller RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT

Välj mellan SCHAMPO CITRON/LIME (slut) eller ROSMARIN/LAVENDEL eller DOFTFRI

Välj mellan MILK & HONEYTVÅLEN eller MARIGOLDTVÅLEN

Välj mellan DEOKRÄM CITRONMYRTEN eller INDIA eller DOFTFRI

Välj mellan CERAT CHOKLAD, MINT, CITRON, KOKOS eller APELSIN

Välj mellan KROPPSOLJA APELSINLUND 100 ml eller MILDA MULTIOLJAN SESAM

 

 

2014-12-18

 

TACK ALLA NI SOM DELTAGIT PÅ MARIGOLDFÖREDRAG PÅ TRÄNINGSVERKET I HELGEN, TACK FÖR ATT DU ÄR EN MEDVETEN KONSUMENT! 

 

Vi hälsar

TRÄNINGSVERKET

 

Fixpunkten, Söderköping

välkommen som återförsäljare för Marigoldprodukterna!

 

Kan man tvätta sig med olja?

Blir man ren utan massor av lödder?

 

LÄR DIG MER OM HÅLLBAR HUD- O HÅRVÅRD FÖR MÄN O KVINNOR PÅ FÖREDRAG DEN 7 DECEMBER!!

 

 

2014-12-08

MARIGOLDLÅDORNA SLUT!

ERBJUDANDET MED PRESENTLÅDORNA FINNS EJ KVAR MEN DU FÅR KÖPA LÖSA PRODUKTER

 

ENLIGT hemsidans förstasida

 

FÖR SAMMA FÖRMÅNLIGA PRIS!

 

 

 

2014-11-23

 

SÖKER DU EN JULKLAPP SOM TAR HÄNSYN TILL MÄNNISKA OCH MILJÖ OCH SOM DESSUTOM RÄCKER EN BRA BIT IN PÅ NÄSTA ÅR? 

                   
          

(erbjudandet gäller bara när du handlar direkt av oss här på marigold.n.nu)

PRESENTLÅDAN INNEHÅLLER SAMTLIGA VÅRA PRODUKTER, DU FÅR SJÄLV VÄLJA VILKEN AV SORTERNA/DOFTERNA DU VILL HA!

 

TILL DIN BÄSTA VÄN ELLER TILL DIG SJÄLV!

TILL MOR ELLER FAR (PASSAR TILL DEM BÅDA) ELLER SYRRAN!

SOM FÖRETAGSPRESENT MED MENING!  (HÖR AV ER MED FÖRFRÅGAN SNARAST)

  

 

KOLLA ERBJUDANDET!               

1. KÖP 1 ST PRESENTLÅDA FÖR 400,- (VÄRDE ca 500,-) OCH VI BJUDER DÅ PÅ HALVA FRAKTKOSTNADEN VILKEN ÄR 100,- (DU BETALAR ALLTSÅ 400,-/ST + 50,- = 450,- FÖR EN SUPERFIN FÄRDIG JULKLAPP TILL DIG SJÄLV ELLER EN VÄN. DU SPARAR CA 150,- OM DU VÄLJER DETTA ALTERNATIV! OBS! Det finns plats för flera produkter i ditt paket om du vill beställa ytterligare produkter.

2. KÖP 2 ST PRESENTLÅDOR FÖR 800,- (VÄRDE ca 1000,-) OCH VI BJUDER DÅ PÅ HELA FRAKTKOSTNADEN VILKEN ÄR 100,- (DU BETALAR ALLTSÅ ENDAST 400,-/ST FÖR TVÅ SUPERFINA FÄRDIGA JULKLAPPAR TILL DIG SJÄLV OCH TILL EN VÄN T EX. DU SPARAR CA 300,- OM DU VÄLJER DETTA ALTERNATIV! OBS! Det finns plats för flera produkter i ditt paket om du vill beställa ytterligare produkter.

3. KÖP 3 ST PRESENTLÅDOR FÖR 1000,- (VÄRDE 1500,-) OCH VI BJUDER PÅ HELA FRAKTKOSTNADEN VILKEN BLIR CA 185,- (DU BETALAR ALLTSÅ ENDAST 333,-/ST!!! FÖR TRE SUPERFINA FÄRDIGA JULKLAPPAR TILL DIG SJÄLV OCH 2 VÄNNER T EX. DU SPARAR CA 685,- OM DU VÄLJER DETTA ALTERNATIV! (DU KOMMER ALDRIG ATT KUNNA KÖPA MARIGOLDPRODUKTERNA BILLIGARE ÄN DETTA)

 

DU FÅR VÄLJA HELT FRITT/OLIKA SORTER/DOFTER I DE OLIKA PRESENTLÅDORNA OM DU BESTÄLLER FLERA! NU HAR DU VERKLIGEN MÖJLIGHET ATT PROVA ALLA VÅRA PRODUKTER TILL ETT OTROLIGT FÖRMÅNLIGT PRIS. MISSA INTE DETTA!

 

VÄLJ!

 

GUL ELLER GRÖN LÅDA MED SAMTLIGA (6 ST) LYXIGA MARIGOLDPRODUKTER: 

Välj mellan GUL eller GRÖN TRÄLÅDA

Välj mellan RINGBLOMSSALVA MED DOFT eller RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT

Välj mellan SCHAMPO CITRON/LIME eller ROSMARIN/LAVENDEL eller DOFTFRI

Välj mellan MILK & HONEYTVÅLEN eller MARIGOLDTVÅLEN

Välj mellan DEOKRÄM CITRONMYRTEN eller INDIA eller DOFTFRI

Välj mellan CERAT CHOKLAD, MINT, CITRON, KOKOS eller APELSIN

Välj mellan KROPPSOLJA APELSINLUND 100 ml eller MILDA MULTIOLJAN SESAM

 

 GÖR DIN BESTÄLLNING!

 

GÖR DIN BESTÄLLNING PÅ "KONTAKTA OSS"-FLIKEN TILL VÄNSTER OCH ANGE VAD DU VÄLJER ATT FÅ I DIN JULKLAPPSLÅDA! BOR DU I VÅR NÄRHET (SÖDERKÖPING MED OMNEJD) LEVERERAR VI DIREKT TILL DIG ANNARS SKICKAR VI PAKETET MED POSTEN (DÅ MÅSTE VI HA DIN BESTÄLLNING SENAST 15 DEC OM DU VILL HA DET TILL JUL).

MISSA INTE CHANSEN ATT FÅ HÅR O HUD I BALANS, DESSUTOM HANDLAR DU SVENSKTILLVERKAT, HANDTILLVERKAT, SMÅSKALIGT OCH EKOLOGISKT! 

 

LITEN JULGÅVA TILL ALLA SOM BESTÄLLER FR O M 23 NOV-31 DEC!

 

DU FÅR OCKSÅ EN JULIG LITEN EXTRAPRESENT FRÅN OSS OM DU HANDLAR MELLAN 23 NOVEMBER OCH 31 DECEMBER!

 

 

2014-11-01

Vi hälsar

 

TRÄNINGSVERKET

Fixpunkten, Söderköping

 

välkommen som återförsäljare för Marigoldprodukterna!

 

Receptionens öppettider

   
Mån-Tors 16.00-20.00
Fredag 14.00-18.00
Lördag stängt
Söndag 16.00-19.00

 

Hur ska Ditt 2014 se ut?

Bild föreställande: nyarsloften-2009

Vill du få ett sundare och friskare liv?

Välkommen in till Träningsverket,

vi hjälper dig!

 

2014-10-01

4 HÖSTNYHETER FRÅN 1 oktober!

Läs mer under fliken VÅRA PRODUKTER TILL VÄNSTER

 

* Populära tvålarna Marigoldtvålen och Milk&Honey finns nu i begränsat lager, först till kvarn! (finns endast att beställa här). Läs mer under PRODUKTER, Marigoldtvålen är en rustik, lite rivig tvål med härlig unisexdoft av citronmyrten, Milk & Honeytvålen är en mycket mild tvål med massor av lokal honung för känslig hy och även till acnehud.

 

 

* Vi har förbättrat vårt Ringblomsschampo, lite krämigare, lite mildare med generöst med växtoljor! Från 1 oktober kostar vårt Ringblomsschampo (alla 3 sorterna) 125,-, då råvarorna till schampot har höjts kraftigt är vi tyvärr tvungna att höja priset. Testa Rosmarin/Lavendel eller Citron/Lime eller Doftfri! Naturligt schampo med balsameffekt men minimalt med lödder (eftersom vi uteslutit starka tensider).

 

 

* HANDLA NÄRPRODUCERAT OCH EKOLOGISKT - SÖDERKÖPINGSBOR FÅR HEM SINA MARIGOLD KROPPSVÅRDSPRODUKTER GRATIS! Vi vill uppmuntra till lokal handel, från 1 okt skickar vi GRATIS beställda produkter om du bor i Söderköping (om du har ett sådant postnummer)! Japp, det är sant, du som finns i Söderköpings Kommun får ditt paket helt gratis sänt till dig, antingen lägger vi det direkt i din brevlåda eller så bekostar vi frakten! 

 

 

* Nu är torrisarnas tid här! Försäljningen av våra klassiska Ringblomssalvor med stort användningsområde har tagit fart för hösten,

Vårt erbjudande från 1 okt - 15 okt:

Köp minst 2 valfria Ringblomssalvor och få ytterligare 1 på köpet. Glöm inte ange vilka du vill ha!

 

 

 

2014-08-01

VECKANS TIPS:

 

Undvik att ha Marigold Deodorantkräm i värmen och absolut inte i direkt solsken, den kommer med all sannolikhet att smälta. Ställ den i kylen så kommer den att stelna på nytt men blir möjligtvis något grynig (ja så är det när man jobbar med riktiga råvaror och inte syntetiska medel som gör att det inte smälter) men det funkar ändå precis som vanligt, alltså: SUPER! 

 

 

2014-07-26

Vår populära Marigoldtvål är helt SLUT för denna gång (tillverkas bara i begränsad omfattning), hoppas ni hittar något annat ni gillar i vårt ekologiska sortiment! 

 

 

2014-07-21

Vår Marigoldtvål är helt slut, det kommer att ta ett tag innan vi tillverkat ett parti igen. Det är stor efterfrågan på den så vi beklagar att ni får vänta!  /  Katarina 

 

2014-07-14

S e m e s t e r e r b j u d a n d e !

 

Handla för minst 300,- (frakt tillkommer) och få en valfri Marigold Deodorantkräm på köpet!  OBS! GÄLLER 14-20 JULI!

/dscn2846.jpg

Japp, det är vi som tillverkar och säljer superpopulära Marigold Deodorantkräm, den finns som orientaliska India, fräscha Citronmyrten samt Doftfri, läs mer om den under "Våra produkter".

Glöm inte att ange i din mailbeställning vilken deo du vill ha gratis.

 

2014-06-19

Någon bloggare som gillar Marigold:  http://martysekotips.wordpress.com/tag/marigold/

 

2014-06-01

 

ERBJUDANDE HELA JUNI!

 

Handla för minst 400,- (frakt tillkommer) och du får med ett valfritt cerat i ditt paket:)

Handlar du för minst 600,- får du med 2 valfria cerat med din beställning!

 

Välj mellan ekologisk arom av citron, choklad, mint, apelsin eller kokos

och du! ceraten innehåller bl a ekologiskt sheasmör som har en liten solfaktor!

 

 

2014-05-20 

Tänk på att alla de små val DU gör

idag och i morgon

 

vad du smörjer på dig och har i ditt hår

 

avgör hur miljön mår

långt, långt framöver!

 

Vi lovar inte att vår härliga ringblomssalva

eller apelsindoftande kroppsolja

kommer att ta bort dina rynkor

utan vi tillverkar sådant som huden får en balans av

och som du förstår vad det står när du läser innehållsförteckningen. 

 

Vi tror det är sådant som är viktigt för dig, din hud och vår gemensamma miljö!

 

 

2014-05-10

LÖRDAGEN DEN 10 MAJ ÄR DU VÄLKOMMEN ATT TRÄFFA MIG SOM TILLVERKAR MARIGOLDSERIEN I OLAIPARKEN I NORRKÖPING. VI HAR VÅRT MARKNADSSTÅND PÅ PLATS FRÅN KL 10. VI FINNS DÄR MINST TILL KL 14.

KOM OCH KIKA, STÄLL FRÅGOR OCH HANDLA OM DU VILL GÖRA EN INSATS FÖR VÅR MILJÖ. OCH DU! SAMTLIGA VÅRA PRODUKTER ÄR FÖR BÅDE MÄN OCH KVINNOR! / Katarina

 

VÄLKOMMEN!

 

 

2014-05-02

Var med och fira 2 maj med mig! Kanonerbjudande endast idag: 30% rabatt på alla köp på hemsidan under dagen! Gäller endast köp från 300kr. Hälsningar från Capri!

Katarina 

 

OBS! Maila gärna in din beställning men då vi kommer att ha semester så kommer varorna att skickas till dig efter 8 maj!

 

 

2014-05-01

 BÄST I TEST...   igen!

www.martysekotips.wordpress.com/2014/03/03/test-av-ekologiska-schampon

 

 

2014-04-01

 Liten nyhet!

 

Vi har tillverkat en mindre mängd av vårt populära RINGBLOMSSCHAMPO... utan doft! 

 


Detta är för dig som inte tål eteriska oljor! Vi erbjuder det under en begränsad tid för att se hur intresset ser ut. 

 

(Innehåller extra mycket E-vitamin istället för eteriska oljor för konserverande verkan så även Ringblomsschampo Doftfri kostar 110,- som Ringblomsschampo Citron/Lime samt Ringblomsschampo Rosmarin/Lavendel)

 

 

2014-03-25

 Marserbjudande, gäller t o m 31/3!

dscn14cerat.jpg

 

Beställ 2 olika cerat och få gratis våra 3 ytterligare dofter, alltså 5 härliga och effektiva cerat!

(Gäller om du handlar för minst 250,- exkl. frakt)

 

Passa på att bunkra upp till dig själv eller ha som världens sötaste (och användbara) presenter till dina vänner (eller lägg i påskägget)!

 

2014-02-20

 

GÅ MED I KAMPEN MOT TORR HUD! SATSA PÅ FINA, VÄXTBASERADE PRODUKTER SOM ÅTERFUKTAR OCH ÅTERFETTAR - PÅ RIKTIGT!

 

VI REKOMMENDERAR FÖR VINTERNS TORRA HUD:

Marigolds underbara och populära Ringblomssalva (med och utan doft). Hur klarar man vintern utan den?

Våra två härliga kroppsoljor: Apelsinlund (100 ml och 250 ml) samt Milda Multioljan (som har blivit en mycket populär intimtvättolja bl a)

Samt naturligtvis våra mjukgörande Cerat som finns i en mängd ekologiska dofter, det är stor åtgång på dem just nu.

Kombinera dessa produkter och du kommer att klara vintern fint med en hud i balans. Oljorna efter dusch o bad o rakning, salvorna till händer, fötter och i ansiktet vid riktigt kalla dagar.

Glöm inte att smörja in gubben också, många brukar tycka att detta är enda salvan som hjälper mot småsår och torrhet. Och så hunden och kattens trampdynor förstås, det har vi skrivit om förut men smörj rikligt med salva på trampdynorna innan ni går ut så står det emot både kyla och att snö fastnar på hundens tassar. Ta till vana att smörja in ditt eget ansikte innan du ska vara utomhus i kylan, bivaxet skyddar ditt ansikte och yttre blodkärl från förfrysning.

LÄS UTFÖRLIG INFO UNDER FLIKEN "PRODUKTER"!

 

2014-02-03 

Det finns fortfarande Marigoldtvålar att beställa, jätteviktigt med återfettande och återfuktande tvål framförallt under vintern. Använd INTE konventionellt tillverkade fasta tvålar och flytande tvålar som ger huden ett helsike i dessa "torrtider!

 

2014-02-03

 

GÅ MED I KAMPEN MOT TORR HUD! SATSA PÅ FINA, VÄXTBASERADE PRODUKTER SOM ÅTERFUKTAR OCH ÅTERFETTAR - PÅ RIKTIGT!

 

Erbjudande fram till 31 januari:

 

KÖP 2 VALFRIA RINGBLOMSSALVOR OCH FÅ YTTERLIGARE EN GRATIS!

 

Stora temperaturskillnader ute och inne och växlingar mellan torr och fuktig luft gör att många har väldigt torr hud just nu. Det stramar i ansikte, händerna kanske känns nariga och fötterna känns torra som fnöske. Många får stora besvär med eksem under vintern, ofta som följd av extremtorr hud.

Vi vill bara ge er några råd: Använd INTE produkter med mineraloljor i, de finns i nästan alla kroppsvårdsprodukter och är någonting som i förlängningen torkar ut vår hud. Varför ska man använda det på en hud som är torr? Det är så obegripligt och dumt att tillverka produkter för torr hud som ger en ännu torrare hud. Visst, vissa mineraloljeprodukter känns säkert ljuvliga precis när du applicerat din lotion eller kräm men mineraloljebaserade produkter startar en process som kommer att stoppa upp den naturliga balansen i din hud och obönhörligen kommer den att bli allt torrare.

Välj istället produkter med VEGETABILISKA oljor. Alla Marigoldprodukter är tillverkade av råvaror som ska få din hud i balans, vi kan nästan garantera att du inte behöver ha en torr och narig hud varken i ansikte, på rakade ben, hälar och på dina händer.

Lösningen är

Marigolds underbara och populära Ringblomssalva (med och utan doft)

Våra två härliga kroppsoljor: Apelsinlund (100 ml och 250 ml) samt Milda Multioljan (som har blivit en mycket populär intimtvättolja bl a)

Samt naturligtvis våra mjukgörande Cerat som finns i en mängd ekologiska dofter, det är stor åtgång på dem just nu.

Kombinera dessa produkter och du kommer att klara vintern fint med en hud i balans. Oljorna efter dusch o bad o rakning, salvorna till händer, fötter och i ansiktet vid riktigt kalla dagar.

Glöm inte att smörja in gubben också, många brukar tycka att detta är enda salvan som hjälper mot småsår och torrhet. Och så hunden och kattens trampdynor förstås, det har vi skrivit om förut men smörj rikligt med salva på trampdynorna innan ni går ut så står det emot både kyla och att snö fastnar på hundens tassar. Ta till vana att smörja in ditt eget ansikte innan du ska vara utomhus i kylan, bivaxet skyddar ditt ansikte och yttre blodkärl från förfrysning.

 

 

2014-01-21

Nu har vi bara ett fåtal tvålar kvar för denna gång. De kommer då och då att finnas till försäljning men finns inte i vårt ordinarie sortiment. 

Milk & Honeytvålen är helt slut men fortfarande finns vår populära Marigoldtvål på lager med återfettande och återfuktande egenskaper och fullproppad med kaffe och vallmofrön. Torkar inte ut, inte ens nu mitt i vintern!

Kostar 55,- och du kan beställa den här direkt på vår hemsida!

 

 

24/12 LUCKA 9

God Jul önskar jag er alla!

 

22/12 LUCKA 8

Många frågar om min KRAV-märkta grönsaksodling, den drev jag med stor glädje i 10 år men förra året var det kapitlet färdigt.

Här kommer en liten sammanfattning (i repris) om den underbara tiden:

 

2012-07-02

 
Så är det dags att säga farväl till min livsgivande trädgårdsodling. I 10 år har jag drivit min älskade KRAV-odling med örter, grönsaker, blommor, bär, perenna grönsaker, ja just det, ett o annat ogräs dök ju faktsikt upp också...

 

Det har varit livets kanske mest fantastisk tid med

 

- Odling av ett 100-tal produkter på ett helt igenom ekologiskt sätt med det totala engagemang som krävs för en sån uppgift

- Så många fantastiska människor som vi fått möta som kunder, studiebesökare, anställda, praktikanter, åhörare, leverantörer, kursdeltagare, återförsäljare och alla som stöttat under de 10 åren

- Så många forum vi fått vara med i som Bondens Egen Marknad i Linköping, Torgning i Norrköping och Söderköping, Försäljning vid vår odling och naturligtvis vårt egetutvecklade koncept med Prenumerationer på Skördekassen under 6 år i halva Östergötland

- Vidareförädling av våra odlade produkter till marmelader, safter, örtsalter, teer, humlekuddar, vinäger och vartefter våra kroppsvårdsprodukter med ringblomssalva som var vår första produkt och där vi sedemera utvecklade serien Marigold - Naturlig kroppsvård

- Årliga besök av kinesiska delegationer som kom för studiebesök på vår lilla odling och för att lära sig mer om hur den ekologiska marknaden ser ut i Sverige, bl a var cheferna för jordbruksverket i Beijing och smakade på våra ärtor

- Ett förvånansvärt stort medieintresse med många tidningsartiklar, radio och tv, kändisar på besök på odlingen och en del fina miljöpriser som vi erhållit under åren från bl a Yves Rocher, Fred Med Jorden, Agenda 21 mm

- En unik grönsaksutställning tillsammans med andra i utställningen "Förgänglig Design" som bl a var på Stockholms Kulturhus vid Sergels Torg

- En egenutgiven kokbok där vi kommit med delvis nya sätt att använda grönsaker och förhoppningsvis utvecklat en del nya smaksensationer, vårt recepthäfte har vi sålt i ca 600 ex 

- En egen bussresa i samarbete med andra lokala och miljövänliga aktörer. Våra livsnjutardagar innehöll ekologisk guidning, blomsterbindning, ekologisk och närproducerad lunch, andning och rättvisemärkt chokladföredrag, ett synnerligen underbart koncept med lyckliga besökare

- Besök i kyrkan, jo faktiskt, det gick att hålla föredrag om ekologisk odling under en väldigt speciell miljögudstjänst

- Besök runtom i Italien där vi besökte ekologiska småproducenter under några underbara dagar och många andra besök hos producenter med samma tänk, vi är kanske ett lite speciellt folk vi miljönördar, när man hållit på ett tag blir man ganska säker på att det är den rätta vägen, en sak är säker, vi arbetar för att du och dina barn-barns-barn ska få en ren framtid

- Till slut, det är en viss lärdom jag fått under åren och som gör att jag känner mig oerhört rik, jag kan odla min egen mat och veta exakt hur den blev till

 Nu monterar vi ner det sista på vår arrenderade mark och en epok går i graven. Åtminstone för mig,      // Katarina

 

17/12 LUCKA 7

Vi hälsar en ny härlig återförsäljare varmt välkommen:

Jessica Feufel (Yoga i Ulricehamn)

Jag har precis upptäckt Marigold och deras fantastiska produkter. Jag jobbar bl a som yogalärare och då får man ibland frågor om vad man ska använda för hud- och hårvårdsprodukter som är naturliga och inte är skadliga för din kropp eller för miljön. Nu känns det väldigt bra att kunna erbjuda mina kunder hela Marigolds sortiment!

www.yogaiulricehamn.se

jessica@yogaiulricehamn.se

 

12/12   LUCKA 6

Vilket Julerbjudande!

VINTERPÅSEN - julklappen till alla torrisar!

Kroppsolja Apelsinlund, Ringblomssalva (välj med eller utan doft) samt vårt kryddiga God Jul-Cerat i cellofanpåse  -  endast 180,- (ord. 230,-)

Frakt tillkommer 30,-. Beställer du ytterligare produkter så bjuder vi på ytterligare frakt, alltså köper du flera VINTERPÅSEN eller 1 VINTERPÅSE samt ytterligare produkter så blir det max 30,- i frakt för dig, detta gäller fram till julafton! Billigare blir det inte! 

  

 

 

11/12   LUCKA 5

Vi har JUST NU ett mycket begränsat lager med våra superpopulära tvålar, både Marigoldtvålen (kaffe, peelande vallmofrön och underbar citronmyntadoft) och den lite mindre Milk & Honeytvålen (med massor av vårdande honung och lokalproducerad rapsolja). Tvålarna finns bara att beställa här på nätet och det är det först till kvarn som gäller, läs mer under aktuellt och vid prislistan och välkommen med din beställning!

/pict0973.jpg

/pict0966.jpg

 

3/12   LUCKA 4

Beställer du Marigoldprodukter här på nätet får du en liten julklapp med i ditt paket. Begränsad tillgång, gäller endast i december eller så länge lagret räcker.

 

30/11   LUCKA 3

 RÄTTVIS JULMARKNAD i Norrköping

Naturskyddsföreningens Handla Miljövänligt-grupp säljer Marigoldserien på Arbets Museum idag, lördag. kl 10-16!

Passa på, enda gången Marigoldprodukterna finns på julmarknad i år!

Schysstaste julklappen: Vinterpåsen från Marigold (till jättebra pris idag)

 

26/11   LUCKA 2

DAGENS TIPS: Ringblomssalva Doftfri = allra bästa TASS-SALVAN

dscn0389.jpg

Hundtränare som jag är så vill jag påminna om djurens välbefinnande! Vår RINGBLOMSSALVA DOFTFRI är utan tvekan verkligen suverän för t ex hundens trampdynor. Förutom att den läker sprickor och mjukgör så skyddar den mot kyla på hundens utsatta trampdynor och står emot salt och annat som vi snart kommer att få på våra vägbanor och trottoarer. Använd den också vid småsår och prova vid torr eksemhud. Det kan vara ytterst plågsamt för hunden med spruckna dynor så använd fr o m nu några ggr i veckan eller så ofta det behövs.

Har din hund torra och spruckna trampdynor så smörj in riktigt rikligt (glöm inte kanterna) under några kvällar i rad så att de hinner bli mjuka och goa igen och är det riktigt kalla dagar så smörj också på innan du går ut så skyddar du dem extra mycket mot is och kyla.

Ringblomssalva Doftfri kan du förstås använda lika mycket själv, den doftar bara lite bivax. Vill du ha en doftande salva så välj vår populära salva med eteriska oljor av lavendel och geranium (doftpelargon). Men just salvan med eteriska oljor passar bäst till dig själv, hunden kan vara känslig för de kraftfulla eteriska oljorna, var särskilt försiktig till mycket små hundar. För att inte tala om katter, där ska man absolut inte använda eteriska oljor!

Så exakt NU när de isande vindarna har tagit sitt grepp om oss är det som du regelbundet bör börja med RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT till dina fyrbenta vänner. Prova också till katt och häst, till torr hud, alla småsår och till torra eksem.

Har sett andra salvmärken för hundar som ska skydda mot kalla vindar och hujedamej de innehåller både vatten, vaselin och alkohol, nej tack säger vi!

Läs mer om den här salvan under fliken "PRODUKTER"! 

  

24/11   LUCKA 1 

Vi presenterar vårt nya vykort, du får med några stycken i ditt beställda paket, dela med dig av dem om du gillar våra produkter!

 

2013-12-11

I dag presenteras lucka 5 i vår adventskalender:

 

Vi har tillverkat en liten begränsad upplaga av våra populära tvålar. De säljs bara här på nätet. Marigoldtvålen kan du läsa mer om under fliken Våra produkter och Milk & Honeytvålen har samma återfuktande och återfettande bas som den första men innehåller rikligt med vårdande honung (bra bl a för oren hud) och passar ypperligt som gå bort-present med sin frasande cellofanförpackning. Innehåller också milt peelande kruskakli och doftar av honung!

 

2013-11-20

HÄR HAR NÅGON GJORT RIKTIGT MEDVETNA VAL!

http://martysekotips.wordpress.com/2013/10/22/minska-pa-kemikalierna-i-badrummet-och-spar-bade-pengar-och-pa-miljon/

 

2013-11-11

Vi vill tacka alla er som firat 10 år med oss, tack återförsäljare, leverantörer och naturligtvis alla ni medvetna kunder därute som gör val som gör skillnad! Tack snälla ni för presenter, tårtor och uppmuntrade ord för vårt envisa miljöarbete!

 Foto: SuperSnällaSilverSahra

 

 

2013-11-06

GRATTIS Anna Bursic samt Jessica Thuresson Forsberg till vinsten! 

och de två vinnarna av vår specialsydda JUBILEUMSNECESSÄR är: 

        

    

 STORT GRATTIS TILL ER SOM VUNNIT! MAILA OSS SÅ SKICKAR VI DIN SUPERFINA OCH VÄLFYLLDA PÅSE TILL DIG, HELT FRAKTFRITT FÖRSTÅS! (värde ca 1000,-!)

 

2013-11-01

Dåså, då är vårt 10-års firande till ända. Många aktiviteter under oktober månader och många kunder har hittat till vår lilla företag med produkter som gör skillnad.

Inom några dagar publicerar vi vinnarna av vår välfyllda Marigoldpåse, håll utkik!

 

VI HAR FIRAT 10 ÅR HELA OKTOBER!   

27/9 Vi presenterar vår 3 stegs-raket för alla som handlar direkt av oss på nätet!

27/9 Vi har annons i Norrköpings Tidningar

28/9 Möt oss i Olaiparken i Norrköping på Kulturnatten

28/9 Inför 10 års-jubileet har vi tagit fram en specialdesignade jubileumsneccessär fullproppad med Marigoldprodukter! Ta chansen och vinn din egen under oktober

1/10 Vi presenterar vinnarna från Kulturnatten

2/10 Vår ÅF ClearLife uppmärksammar vårt 10 års-jubileum  

4/10 Vi presenterar en av våra nya återförsäljare: Timotej & Andersen i Vellinge

7/10 Läs vad som finns i vår jubileumsneccessär

11/10 Vi välkomnar ännu en ny återförsäljare: Ekofrisören i Norrköping     

22/10 Nu har du chans att komma och lyssna på föredraget: "Vad smörjer du på dig egentligen"

22/10 Ytterligare en vinnare av Marigolds jubileumsnecessär: Christina Hjalmarsson

22-26/10 Miniutställning om dagens kroppsvård i kulturbutiken Popsi i Norrköping

24/10 Ännu en ny återförsäljare: Chatoyance Hälsobutik i Valdemarsvik

26/10 10 års-firande av Marigoldprodukterna med tårta och gäster i butiken Popsi, Norrköping. Stort tack Linda!

 

2013-10-28

Nu är det bara 3 dagar kvar med våra fina interneterbjudanden. Passa på att handla vettiga julklappar och redan när du handlar för 300,- är du med i utlottningen av vår Jubileumsneccessär.

 

2013-10-26

Utställningen där du kan läsa mer om tveksamma råvaror i dagens kroppsvård och vilka alternativ det finns fortsätter i butiken Popsi i Norrköping. 20% rabatt på Popsis Marigoldpriser!

http://www.pagang.info/tipsa/Preview.aspx?s=135058&e=2157616

 

 

2013-10-24 

Oj, så mycket det händer under månaden oktober för vår del. Föredrag och utställning på Popsi just nu men sedan har vi ytterligare en återförsäljare vi vill presentera:

Hälsobutiken Chatoyance

En liten hälsobutik som drivs av Martina Almqvist med genomgående ekologiska produkter både vad gäller livsmedel samt kosttillskott. 

Butiken ligger centralt i Valdemarsvik och behandlingar görs en trappa ner i ett ombonat behandlingsrum.

http://www.chatoyanceterapi.se/

 

2013-10-15

Välkommen till miniutställning och föredrag i butiken Popsi, Knäppingsborgsgatan 9, Norrköping!

Miniutställningen ”Vad smörjer du på dig egentligen?” kan du se 

tisdagen den 22/10 – lördagen den 26/10  

Kortföredrag av Katarina Emilsson från lokala företaget Marigold som tillverkat kroppsvårdsprodukter med naturliga råvaror i 10 år

Tisdagen den 22/10 kl 18 i butiken Popsi

 Du som lyssnar på föredraget är med i utlottningen av Marigolds fyllda Jubileumsnecessär! (värde ca 900,-)

 20% rabatt på Popsis ordinarie Marigoldpriser under hela utställningen!

 

 2103-10-11

VI HÄLSAR VÅR NYA ÅTERFÖRSÄLJARE I NORRKÖPING VARMT VÄLKOMMEN!

Ekofrisören - miljövänlig hårvård i Norrköping

Vi på Ekofrisören vill jobba med så rena produkter som möjligt. Därför är vi jätteglada att vi nu har Marigolds schampon i vårt sortiment; de är både rena, extra milda och närproducerade.

Vi erbjuder klippning och vår hårfärgning består av växter och örter. resultatet blir levande och glansigt. Att välja miljövänlig hårvård är bra för både dig, ditt hår och för vår miljö.

Våra produkter och färger är baserade på naturliga och vegetabiliska råvaror som inte belastar håret, människan eller miljön. Välj miljövänlig hårvård för ett starkt och friskt hår!

Salong Ekofrisören ligger i Hälsobutiken Vårt Alternativs lugna lokaler. Här finns allt för din hälsa - från topp till tå.

Jenny hälsar er välkommen på   http://www.ekofrisoren.se/

2013-10-07 

Vi har ju glömt att skriva vad som finns i vår jubileumsneccessär:

Kroppsolja Apelsinlund 250 ml, Milda Multioljan Sesam 100 ml, Ringblomsschampo valfri doft, Cerat valfri doft, RIngblomssalva med eller utan doft, Deodorantkräm valfri doft, Marigoldtvål (bara till detta tillfälle), Ekologiska lerkuddar för djuprengöring/inpackning, Nagelborste tillverkad av synskadades Riksförbund i Norrköping

Handla på nätet och var med i utlottningen! (se nedan). Självklart står vi för fraktkostnaden om du vinner!

 

2013-10-04

Vi hälsar vår nya återförsäljare i Vellinge varmt välkommen!

 Tack Giovanni och Thomas för att ni väljer att jobba med Marigoldprodukterna!

Timotej & Andersen har ett brett utbud av vårdartiklar, hälsokost, naturmedel och örter för både människor och djur. Dessutom finner du fina ridhjälmar till dig samt sadel, hästtillbehör, schabrak och allt för hästar. Vi rekommenderar varmt ett besök våra kategorier för Hästvård, Hälsa för människa, Hund, Hästutrustning samt Nypon & Nyponpulver.

 Hälsa för dig och ditt djur

Timotej & Andersen har kunnande och intresse för djur och djurvård. Timotej & Andersen bryr sig om ditt djur. Har ditt djur eksem och pälsproblem så kom till oss så du för råd och hjälp. Således finns här allt från ridbyxor, träns och ryktdon till egenvårdsprylar och hälsokost samt naturmedel för både hästar, hundar och människor. Vi har även gott om veterinärprodukter. 

T&A TIMOTEJ & ANDERSEN AB
Butiken finns på Järnvägsgatan 3 i Vellinge    Tel: 040-93 00 30     E-post info@timotejandersen.se

 

2/10

Vår ÅF ClearLife uppmärksammar vårt 10 års-jubileum:  https://www.facebook.com/ClearLife.se   Gå in och gilla på facebook!

 

 

2013-10-01

Vi presenterar de två vinnarna i vår utlottning av Jubileumsneccessären! 

 

2013-09-28

Möt oss i Olaiparken i Norrköping på Kulturnatten. Handla något och du har chans att vinna vår specialdesignade jubileumsneccessär fullproppad med Marigoldprodukter! 2 st utlottas under Kulturnatten.

Vi finns på plats från 11.00

Passa på att handla direkt av tillverkaren!

 

2013-09-27ringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpgringblomma.jpg

 

Ja, så var det dags att fira 10 år!

Det var på hösten 2003 vi tillverkade och sålde våra första enkla salvor som komplement till vår KRAV-odling av grönsaker (läs mer under 2012-07-02 om du är intresserad).

Sedan tillkom någon produkt varje år efter egna framtagna recept och successiv kunskap om råvaror och tillverkning. En del produkter har fallit bort av olika anledningar men sedan några år har vi ett bassortiment som är framtaget med bästa intentioner för hälsa och miljö.

Mycket kommer att hända fr o m i dag och hela oktober.

Presentation av flera nya återförsäljare som hittat våra produkter och vill sälja i sina butiker. 

Otroliga erbjudanden för dig som handlar direkt av tillverkaren här på nätet. 

Chans att handla av oss som producerar på Kulturnatten i Norrköping den 28 sep. 

Utställning och erbjudanden hos en av våra återförsäljare i oktober. 

och inte minst: Vår jättefina specialsydda JUBILEUMSNECCESSÄR som du har chans att vinna. Ca 6 st kommer att lottas ut i olika sammanhang under oktober!

 

          Håll ögonen öppna och kika in då och då på www.marigold.n.nu.                                    

VÄLKOMMEN ATT FIRA MED MARIGOLD - REN SMÖRJA ÅT ALLA!

 

 

2013-08-07

Vi introducerar en NY formula i vårt populära RINGBLOMSSCHAMPO, bl a rikt med E-vitamin för en frisk hårbotten!

                              dscn2759.jpg

Nu har vi tagit fram en ny formula, nåja inte är det stora förändringar på vårt mycket populära RINGBLOMSSCHAMPO men ibland bland våra små experiment så blir det bara så hellyckat.

Du som använt vårt schampo, Rosmarin/Lavendel eller Citron/Lime, vet att det är ett schampo med lite unika råvaror såsom gurkmeja och carrageen bl a, alltså RIKTIGA råvaror (ta valfritt annat schampo och jämför INCI-koden). Alla råvaror i produkten har sin speciella funktion och nu är det också tillsatt äkta E-vitamin löst i solrosolja. Mycket skönt för din hårbotten. 

Formulan är lite ändrad i nya proportioner och den är mild för din hårbotten och du ska förhoppningsvis märka av en skön volym på ditt hår.

Tänk att det går att få fram ett sådant toppenschampo utan farliga kemikalier, syntetiska, dofter och färgämnen och utan syntetiska konserveringsmedel. Ja, mycket tänk är det bakom schampot och av alla reaktioner och beställningar på det nya schampot så känns det toppen.

Sedan är det ju det där med att det inte löddrar så mycket, några få har fortfarande inte tagit till sig medvetenheten att hår och hårbotten blir rent utan lödder. Mycket lödder i schampo innebär oftast väldigt starka och otrevliga tensider. Men du! Prova att schamponera Marigoldschampot 2 ggr och minsann blir det en del skum vid andra schamponeringen. Du kommer att känna att håret är renare och friskare än någonsin, vetskapen om att det är bra grejer i det gör det ju inte sämre precis.

Prova du också! och vill du läsa mer om vårt schampo så gå in under fliken "VÅRA PRODUKTER".

 

 

2013-07-29


En av våra återförsäljare har nu lite ny inriktning och en jättefin hemsida, titta gärna in hos:
                                        
                                            
 
SUNDA VAL1
Det sunda valet för dig och dina husdjur
 

Vår ambition är att tillhandahålla produkter som ger dig och din hund det välbefinnande och hälsa som ni båda förtjänar.

När Katarina demonstrerade sina produkter blev jag imponerad av hur genomtänkta de är och att de är tillverkade av helt naturliga råvaror. Detta passar som handen i handsken för vår verksamhet att även kunna erbjuda människor det bästa från naturen. Att sedan både schampo och salva kan användas på hundar är en enorm bonus!

Titta in i e-butiken, www.sundaval1.se och shoppa loss!

Jag som driver butiken heter Cathy Lewis och nås på 070-2940002. Adress: Svarttorp 20, 153 95 Järna 

 

 

2013-06-26

Dagens tips!

Tänk på att våra deodorantkrämer kan bli ganska mjuka, kanske  t o m rinniga, i riktigt varmt väder så nu under sommaren är det en fördel att ha din deo i kylskåpet eller åtminstone inte direkt i solen.                      /       Katarina

 

 

2013-06-19

Tänk att vårt lilla företag dyker upp i blogg efter blogg, vårt långsiktiga arbete med svenska, handtillverkade och såklart ekologiska produkter PÅ RIKTIGT ger nu lön för mödan med mun-mot-munmetoden:  

                        http://365eko.wordpress.com/2013/06/14/ekotips-marigold-kramdeo/  

 

 

2013-06-14

Hos vår återförsäljare Kaffebönan i Söderköping har man haft Marigolddrive med fina priser om man köper minst 4 produkter. Idag är sista dagen, så passa på att köpa Marigold till bra priser, många har antagit erbjudandet, kul! 

 

2013-06-09

Nu har gemytliga Bondens Créperie o Lanthandel öppnat för säsongen, de bjuder på läckra crépes o galetter med mycket lokala råvaror (Annika o Magnus Berge är också KRAV-märkta mjölkproducenter).

Här hittar ni alla våra Marigoldprodukter (ja, utom tvålarna då...) i den mysiga lilla lanthandelshörnan men bara under sommarmånaderna! Välkommen önskar Annika Berge med personal!

http://www.bondenscreperie.se/

 

2013-06-03

Den här veckan har vi fått rekordmycket beställningar av Marigoldprodukter. Vårt lilla märke sprider sig sakta men säkert över Sverige även fast vi har väldigt begränsade resurser att marknadsföra oss. Marigoldserien sprids mest med mun-mot-munmetoden och det känns faktiskt mer seriöst och hållbart än stora reklamkampanjer.

Nästan alla våra kunder återkommer med nya beställningar och det känns bra i hjärtat att det finns så många medvetna konsumenter som bryr sig vad de konsumerar och anstränger sig att ta reda på RIKTIGA fakta om vad som finns i kropps- och hudvård. Heja er!!

Förresten! Nu finns våra superduperpopulära deodoranter på lager igen. Alltid fräscht och nytillverkat!

 

2013-05-30

Hemkommen från en liten semester så blir det nu lite mer regelbunden aktivitet här under "AKTUELLT" med tips och info om våra produkter och annat smått o gott i den ekologiska kroppsvårdsvärlden!

Våra deodoranter är helt slut, vi tillverkar idag så ni som beställt deokrämer får era leveranser i början av nästa vecka!

dscn2255-000-1.jpg

 Provence i maj

2013-05-16

Nu väntar en härlig semester i Provence, därför kan vi inte leverera era produkter förrän den 28 maj. Lägg gärna din beställning (per mail) men produkterna kan inte skickas på direkten utan dyker upp hos dig i slutet av maj, ursäkta att du får vänta! Se nedan om våra tvålar  /  Katarina                                                

 

 

2013-05-15

Har ni sett deodoranttestet som en bloggare gjort: http://martysekotips.wordpress.com/2013/05/04/test-av-ekologiska-deodoranter/

 

här ytterligare en bloggare: http://kanduvisslajohanna.blogspot.se/2013/05/basta-deodoranten-fran-marigold.html

 

Vi gör f n ett uppehåll i vår tvåltillverkning och vårt tvållager är helt slut så tyvärr kan ni inte beställa dem nu. Många har frågat efter våra populära tvålar men vi måste nu göra ett uppehåll, kanske kommer vi att ta upp tillverkningen senare.

 

 

2013-01-30

Tyvärr är båda våra tvålar slut just nu. Vi håller på att ta fram nya tvålar med härligt kokossmör, de kommer att få ett lite annat utseende och nu kommer att vi att använda ännu mer hantverksmässiga metoder för att skapa dem. Men det är samma gamla Marigoldtvål och Milk & Honey så de kommer att bete sig på samma sätt som tidigare, bara lite krämigare och helt underbara tack vare vårt ekologiska kokossmör!

                                                pict0973.jpgpict0966.jpg

Tvåltillverkning från scratch är en lååång process och det kommer att ta några veckor innan det finns leveransklara tvålar igen.

Det är så glädjande att många handlar av våra tvålar, Marigoldtvålen och vår Milk & Honeytvålen, det är klassiker för oss, vi har tillverkat dem i snart 8 år och även om det finns en uppsjö av olika tvålar att välja mellan har våra återfettande och återfuktande tvålar blivit favoriter för många av våra kunder.

Så håll ut, gör gärna tvålbeställning men det kan ta ett tag innan du har dem hos dig.

// Katarina

 

2013-01-16

Alla Marigoldprodukter är tillverkade av råvaror som ska få din hud i balans, vi kan nästan garantera att du inte behöver ha en torr och narig hud varken i ansikte, på rakade ben, hälar och på dina händer.

Lösningen är vår underbara och populära ringblomssalva (med och utan doft) och våra två härliga kroppsoljor: Apelsinlund (100 ml och 250 ml) samt Babyolja (som har blivit en mycket populär intimtvättolja)

Prova även våra mjukgörande cerat som finns i en mängd ekologiska dofter (mint, citron, kokos, apelsin och choklad).

Kombinera produkterna som passar just dig bäst och du kommer att klara vintern fint med en hud i balans.

Oljorna efter dusch o bad o rakning, salvorna till händer, fötter och i ansiktet vid riktigt kalla dagar. Smörj in gubben också, av någon anledning (bl a avsaknaden av flashiga förpackningar) så hittar fler och fler män till våra produkter. Det är så vi vill ha det, inga onödiga och dåliga produkter bara det som folk verkligen vill ha!

GÅ MED I KAMPEN MOT TORR HUD! SATSA PÅ FINA, VÄXTBASERADE PRODUKTER SOM ÅTERFUKTAR OCH ÅTERFETTAR PÅ RIKTIGT!

 

2013-01-05

Vi är nu på plats igen efter en månad i centralamerika. Där har vi bl a tittat på ekologiska kaffeplantager och fantastiska små traditionella kakaoodlingar, i Panamas regnskog hittade vi också en liten producent av nästan exakt samma produkter som vi tillverkar. Lyckliga dem som har alla sina råvaror precis utanför dörren!

Välkommen att kika på vår hemsida, hitta riktigt bra produkter för torr hud, produkter som håller vad de lovar, balansen får du för att vi använder riktiga råvaror i våra produkter. Artificiella råvaror och mineralolja (som nästan 100% av alla produkter för torr hud består av) kommer bara att göra din hud ännu torrare. 

Kom ihåg att du är alltid välkommen att maila till oss om du har frågor om våra produkter.

 

2012-11-18

Mintceraten, Marigoldtvålen och Milk&Honeytvålen har tagit slut, finns återigen att beställa 15 januari!

 

 

2012-11-10

Nu är torrisarnas tid här!

Stora temperaturskillnader och växlingar mellan torr och fuktig luft gör att de flesta av oss får lite torrare hud från nu och en bra bit framöver. Det stramar i ansikte, händerna kanske känns nariga och fötterna känns torra som fnöske. Många får stora besvär med eksem under vintern, som följd av extremtorr hud.

Vi vill bara ge er några råd: Använd INTE produkter med mineraloljor i, de finns i nästan alla kroppsvårdsprodukter och är någonting som torkar ut vår hud. Varför ska man använda det på en hud som är torr? Det är så obegripligt och dumt att tillverka produkter för torr hud som ger en ännu torrare hud. Visst, vissa mineraloljeprodukter känns säkert ljuvliga precis när du applicerat din lotion eller kräm men i förlängningen har du startat en process som kommer att stoppa upp den naturliga balansen i din hud och obönhörligen kommer den att bli allt torrare.

Välj istället produkter med VEGETABILISKA oljor. Alla Marigoldprodukter är tillverkade av råvaror som ska få din hud i balans, vi kan nästan garantera att du inte behöver ha en torr och narig hud varken i ansikte, på rakade ben, hälar och på dina händer.

Lösningen är vår underbara och populära ringblomssalva (med och utan doft) och våra två härliga kroppsoljor: Apelsinlund (100 ml och 250 ml) samt Babyolja (som har blivit en mycket populär intimtvättolja) samt naturligtvis våra mjukgörande cerat som finns i en mängd ekologiska dofter (mint slut just nu). Kombinera dessa och du kommer att klara vintern fint med en hud i balans. Oljorna efter dusch o bad o rakning, salvorna till händer, fötter och i ansiktet vid riktigt kalla dagar. Smörj in gubben också, av någon anledning (bl a avsaknaden av flashiga förpackningar) så hittar fler och fler män till våra produkter. Det är så vi vill ha det, inga onödiga och dåliga produkter bara det som folk verkligen vill ha!

GÅ MED I KAMPEN MOT TORR HUD! SATSA PÅ FINA, VÄXTBASERADE PRODUKTER SOM ÅTERFUKTAR OCH ÅTERFETTAR PÅ RIKTIGT!

 

2012-11-01

MISSA INTE NOVEMBER MÅNADS HÄRLIGA ERBJUDANDE!

Passa på att handla till dig själv och superfina små julklappar till dem du bryr dig om.

 

20 % på alla köp från 300,- !!!

(Gäller endast om du beställer här på hemsidan. Frakt tillkommer (30 kr, 45 kr, max 69 kr)

 

Handla för minst 600,- så skickar vi dessutom ditt paket HELT FRAKTFRITT + GRATIS CERAT

         

Begränsat antal av vissa av våra produkter så var ute i god tid, kanske kan du handla ihop med dina vänner! Under december har vi stängt för leveranser så nästa chans att få våra populära produkter om du vill skicka efter dem från oss är från 15 januari

/ Katarina

 

 

2012-10-26

Ja, nu var det länge sedan vi var inne och uppdaterade sidan, Marigoldkvällarna har avlöst varandra så den mesta tiden har gått till trevliga träffar med mycket info om vettig kroppsvård, vad man kan tänka på och många har varit nyfikna på Marigold kroppsvårdsprodukter. Under just den här veckan har det blivit inte mindre än 3 partyn under eftermiddag och kvällar och det är så himla kul att träffa alla trevliga människor runt om i stugorna.

I går kväll, samtidigt med årets första snöfall, så hade vi ett verkligt mysigt party mer marschaller och många medvetna konsumenter hos Marie Nilsson, ni vet hon den ekologiska frisören som jag skryter om då och då. Läs mer om henne under fliken återförsäljare.

 

Nu kommer det bli mycket uppdateringar under november och vi vill redan nu uppmärksamma er på att vi har leveranser hela november, men inte i december utan först 15 januari kan vi börja leverera igen.

Missa heller inte att vi kommer ha finfina erbjudanden i november!

Så välkomna in då och då under november månad och följ oss här på hemsidan!

 

 

2012-08-27

 

VILL DU ANORDNA EN MARIGOLDKVÄLL?

 

DU FÅR MARIGOLDS GULA PRESENTLÅDA SOM TACK!

(VÄRDE 500:-)

 

Jag är då och då ute och pratar naturlig kroppsvård och visar Marigolds alla produkter på mysiga Marigoldträffar. Tänkte ha en liten "drive" nu ett par månader framöver då du har möjlighet att boka ett par timmar med ett litet föredrag, presentation av våra produkter och möjlighet att handla för dig och dina vänner. Det brukar bli mysigt och tänkvärt och det är ett lite annorlunda "homeparty" i småskalighetens och miljöns tecken, något för dina medvetna vänner eller de som du tycker ska bli det kanske?

* Bjud in grannarna, jobbarkompisarna, föreningen eller syjuntan, gärna 10 personer eller fler!

* Vi kan vara hemma hos dig, på din arbetsplats eller likn. i Norrköping, Söderköping med omnejd!

* Fixa med enkel fika om du vill!

* Jag berättar om vad naturlig kroppsvård är, lite om råvaror mm, ett spännande och aktuellt ämne! 

* Marigoldprodukterna skickas runt och får kännas och doftas på!

* Den som vill handla får fina erbjudanden!

* Man kan välja att handla kontant eller göra en bankinbetalning senare! 

* Du som värdinna får Marigold presentlåda (se 2011-11-22 nedan) som tack, den är värd 500 kr!

* Marigoldträffarna kan bokas tisdag, onsdag eller torsdag kväll (ev även dagtid) samt söndag! 

Visa att du bryr dig om miljön och hur vi alla kan vara med och påverka

MAILA (GÅ IN PÅ "kontakta oss" TILL VÄNSTER) ELLER RING 0121-204 35 SÅ KAN VI BESTÄMMA TID

 

ERBJUDANDET GÄLLER FR OM OKTOBER OCH TILL MITTEN AV NOVEMBER SÅ VÄLKOMMEN ATT BOKA SÅ SNART SOM MÖJLIGT

/ Katarina

 

 

2012-08-13

Ja, bland de stora rävarna är 3000 besökare inte mycket att skryta med men för vårt lilla företag så känns det fantastiskt att över 3000 intresserade medvetna personer från över 20 länder har varit inne och läst på vår hemsida! Vi hoppas att du som läser detta går in då och då för att kika på våra produkter och råvaror som nästan är som ett litet lexikon i naturlig kroppsvård och kanske poppar det upp en återförsäljare just i närheten av dig. Är du inne då och då så missar du inte våra fina erbjudanden som dyker upp ibland, just nu får du ett gratis cerat med din beställning....

Kika in här om några dagar, då börjar inbokningarna av våra populära Marigoldpartyn under hösten 2012, all info kommer snart!

 

2012-07-20

 

VI HAR EN NY ÅTERFÖRSÄLJARE I VÄRMLAND!

Clear Life säljer produkter för ökad livskvalitet, hälsa, skönhet och avslappning. Här hittar du ekologiska hudvård, ekologisk hårvård, naturliga kosttillskott, superfoods, raw food, rå choklad, avslappningsmusik, ekologiska yogamattor m.m

Clear Life har även en butik på Ängsbacka Kursgård i Molkom, Värmland.

Öppettider varierar då de anpassas efter kurser/festivaler. 

Maila gärna info@clearlife.se för mer information.

 

 

 

 

2012-07-02

 
Så är det dags att säga farväl till min livsgivande trädgårdsodling. I 10 år har jag drivit min älskade KRAV-odling med örter, grönsaker, blommor, bär, perenna grönsaker, ja just det, ett o annat ogräs dök ju faktsikt upp också...

 

Det har varit livets kanske mest fantastisk tid med

 

- Odling av ett 100-tal produkter på ett helt igenom ekologiskt sätt med det totala engagemang som krävs för en sån uppgift

- Så många fantastiska människor som vi fått möta som kunder, studiebesökare, anställda, praktikanter, åhörare, leverantörer, kursdeltagare, återförsäljare och alla som stöttat under de 10 åren

- Så många forum vi fått vara med i som Bondens Egen Marknad i Linköping, Torgning i Norrköping och Söderköping, Försäljning vid vår odling och naturligtvis vårt egetutvecklade koncept med Prenumerationer på Skördekassen under 6 år i halva Östergötland

- Vidareförädling av våra odlade produkter till marmelader, safter, örtsalter, teer, humlekuddar, vinäger och vartefter våra kroppsvårdsprodukter med ringblomssalva som var vår första produkt och där vi sedemera utvecklade serien Marigold - Naturlig kroppsvård

- Årliga besök av kinesiska delegationer som kom för studiebesök på vår lilla odling och för att lära sig mer om hur den ekologiska marknaden ser ut i Sverige, bl a var cheferna för jordbruksverket i Beijing och smakade på våra ärtor

- Ett förvånansvärt stort medieintresse med många tidningsartiklar, radio och tv, kändisar på besök på odlingen och en del fina miljöpriser som vi erhållit under åren från bl a Yves Rocher, Fred Med Jorden, Agenda 21 mm

- En unik grönsaksutställning tillsammans med andra i utställningen "Förgänglig Design" som bl a var på Stockholms Kulturhus vid Sergels Torg

- En egenutgiven kokbok där vi kommit med delvis nya sätt att använda grönsaker och förhoppningsvis utvecklat en del nya smaksensationer, vårt recepthäfte har vi sålt i ca 600 ex 

- En egen bussresa i samarbete med andra lokala och miljövänliga aktörer. Våra livsnjutardagar innehöll ekologisk guidning, blomsterbindning, ekologisk och närproducerad lunch, andning och rättvisemärkt chokladföredrag, ett synnerligen underbart koncept med lyckliga besökare

- Besök i kyrkan, jo faktiskt, det gick att hålla föredrag om ekologisk odling under en väldigt speciell miljögudstjänst

- Besök runtom i Italien där vi besökte ekologiska småproducenter under några underbara dagar och många andra besök hos producenter med samma tänk, vi är kanske ett lite speciellt folk vi miljönördar, när man hållit på ett tag blir man ganska säker på att det är den rätta vägen, en sak är säker, vi arbetar för att du och dina barn-barns-barn ska få en ren framtid

- Till slut, det är en viss lärdom jag fått under åren och som gör att jag känner mig oerhört rik, jag kan odla min egen mat och veta exakt hur den blev till

 

Nu monterar vi ner det sista på vår arrenderade mark och en epok går i graven. Åtminstone för mig,

 

//Katarina

 

 

2012-06-13

Jippie! EN NY ÅTERFÖRSÄLJARE I NORRKÖPING!

Eva Munter presenterar här nedan sitt företag

Hälsoutveckling i fokus är företaget som fokuserar på hälsofrågor både för människa och hund. 

I mitt arbete som hälsoutvecklare och hundinstruktör vill jag komma det naturliga så nära som möjligt och har därför valt Marigolds unika kroppvårdsserie. 

På min praktik med klassisk massage använder jag babyoljan och kroppsoljan apelsinlund som båda är milda och exklusiva på en och samma gång. Ett medvetet val då mina kunder är värda det bästa och det naturligaste som går att få fram. 

Jag har nu förmånen att få prova in Katarinas liniment som hon arbetar fram och jag ser förväntansfullt fram emot det samarbetet.


Hos mig hittar du hela Marigolds sortiment.

 
Välkommen till www.halsoutvecklingifokus.se, mobilnr 0708-185213, mail vid beställning eva@halsoutvecklingifokus.se

 

2012-06-06

Får vi presentera en av de återförsäljare som länge sålt våra Marigoldprodukter. Annika Berge driver sommartid Bondens Créperie & Lanthandel och restaurangen/lilla butiken finns vid Kanalhamnen i Söderköping. Bondens håller hela vårt sortiment.

Till Bondens crêperie och lanthandel kommer gäster som vill prova något annorlunda i matväg. Vår specialitét är crêpes och galetter. I sommar arrangerar Bondens författarkvällar samt musik & quiz.

Vi håller öppet varje dag, förutom Midsommarafton, från kl. 11 under hela sommaren.

Besök deras hemsida: http://www.bondenscreperie.se/                    Tel: 0121-105 42

Mail: kontakt@bondenscreperie.se

 

Magnus och Annika Berge driver också Bleckstad gård

Bleckstad gård har drivits inom samma familj i tre generationer. Vi har 75 KRAV-kor och egen produktion av foder till djuren. Mjölken och mjölet levereras direkt till Bondens Crêperie från gården. Det foder vi odlar är gräs och klöver till ensilage, samt bete och hö. Dessutom odlas åkerbönor, havre och vete som också används till foder eller till pannkakorna som tillagas på Bondens Crêperie. 2012-05-28

Nu är det slut på de Marigoldkvällar jag haft under februari, mars och april. Mycket har gästerna fått lära sig om råvaror i dagens kroppsvårdsprodukter, vad man kan tänka på som medveten konsument och vilka alternativ som finns. Aldrig har väl intresset varit större och det är verkligen på tiden, alla behöver få upp ögonen för vad som bör göras inom detta område för att skona vår miljö innan det är för sent. 

I september, oktober och november blir det föredrag med Marigoldförsäljning igen efter sommaruppehåll. Har många partyn inbokade redan men är du intresserad av att vara värdinna för ett party så maila in en intresseanmälan så kanske jag kan komma till dig också, detta gäller framförallt östra Östergötland. Kommer nog även att göra en liten turné i Stockholmstrakten någon vecka då jag fått flera förfrågningar. Vill du medverka till att sprida vettig kroppsvård och få mer kunskap om hur det hela funkar så hör av dig med ett mail eller slå en signal. (Läs mer under 2012-02-14 här nedan!)

/ Katarina

 

2012-05-22

Får vi presentera en ny återförsäljare:  KNÅDRELAXEN i Klockartorpet, Norrköping

På Knådrelaxen utför jag Taktilmassage och använder alltid naturliga oljor, helst Marigold Kroppsolja med doft av apelsinlund. Då apelsin och citrus är uppiggande behövs det ibland en mer avslappnande olja med lavendel.

Taktil Massage, eller taktipro, är en mjuk, djupt avslappnande berörings- och känselsinnesmassage som är bra för alla men speciellt för personer med stress och spänningar i kroppen. Massagen ges med fördel till personer med upplevd smärta. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Hos mig hittar du de flesta av Marigold övriga produkter, mina kunder är speciellt förtjusta i Ringblomssalvorna med eller utan doft. De utan doft säljs oftast till hundägare och används både till tassar och eksem.

Själv använder jag dagligen Marigolds cerat och kroppsoljan till min ansiktsvård. Ringblomssalvan är ett måste i mitt husapotek.

/ Anita Fernstad Othberg

Mer om mig och Knådrelaxen som finns i Klockartorpet i Norrköping hittar du på www.knådrelaxen.telebo.se

http://wwww.knadrelaxen.blogspot.com

Behandlingsrum.jpg  knådrelaxen.jpg   Anita vid Mottagningsdisken.JPG 

2012-05-18

I morgon den 19 maj är det Hundens Dag på Jägmästargården mot Östra Ryd o Klarsjön utanför Söderköping. Då kommer vår nya återförsäljare sälja RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT till alla som har hund. Den har vi skrivit mycket om nedan men det är verkligen en supersalva för torra trampdynor och kan även fungera vid vissa allergier på djuren. Prova till hund, häst o andra djur, även vid småsår.

En längre presentation av nya återförsäljaren kommer snart här på hemsidan. Företaget heter Knådrelaxen så sök upp Anita om du är på Jägmästargården i morgon och köp en salva till dig och din hund och prata vettig kroppsvård för människa och hund.

 

2012-05-15

Oj, oj vilken respons vi fått på nya babyoljan. Flera har hört av sig om oljan och det visar sig att verkligen finns ett behov av den här multiprodukten. Den är så mild så att många som nästan inte kunnat använda några kroppsvårdsprodukter p g a allergi och stor överkänslighet älskar den. Man använder den till intimtvätt, som ansiktsolja, till babybajs i stjärten, till psoriasishud, till sminkborttagning, till hårbotteninpackning och till att smörja in direkt efter dusch. Det är i alla fall det vi hört än så länge. I går meddelade en kvinna som är allergisk mot nästan allt att alla hennes eksem på händerna gick bort på ca 5 dagar när hon smorde in med sesamoljan ca 1 gång per dag. 

Intimtvätt med oljan (som beskrivet nedan) är nog personliga favoriten just nu. Skulle användas av alla, t ex inom äldreomsorgen. Det är ju faktiskt så att en stor del av världens befolkning tvättar sig med vegetabilisk olja och inte vatten med tillhörande uttorkande tvål.

Rekommenderar alla att prova denna multi-multiprodukt med en svag nötdoft från sesamoljan!

 

2012-05-11

Den 14 maj, nu på måndag, finns jag i Linda Mobergs butik Popsi på Knäppingsborgsgatan i Norrköping (till höger om Vaxkupan och Antikvariatet). 

Butiken är återförsäljare för Marigoldprodukterna och i samband med att Lindas härliga butik fyller 3 år så visar jag Marigoldprodukterna och du får känna och dofta och just idag ges 20% rabatt på alla produkterna samt på hantverk, garn och massor av andra prylar. 

Jag kommer att finnas på plats från ca 14.30 - 21.00 och även några andra utställare finns på plats.

Missa inte Popsi, det är absolut en av stans mysigaste kulturställen. 
 

VARMT VÄLKOMMEN MÅNDAGEN DEN 14 MAJ ÖNSKAR KATARINA OCH LINDA!

 

2012-05-04

I går var vi på föredrag med Tommy Svensson som är expert på tillsatser. Han kuskar runt hela Sverige och har gjort det i över 10 år, alltid med massor av intressant info i rockärmen. Då han bor i Norrköping stöter vi på varandra då och då och det är alltid lika intressant att diskutera mat och framförallt mycket imponerande hur Tommy kan ha alla dessa tillsatser i minnet.

Vet du t ex att vi svenskar i genomsnitt stoppar i oss 7,3 kg kemiska livsmedeltillsatser per år, vilket resulterar i att vi ligger i topp globalt.

För de som inte lyssnat så mycket till debatten om tillsatser i mat och kroppsvård så är det nog närmast chockerande hur industrin bär sig åt med att prångla ut produkter som faktiskt inte innehåller en enda riktig råvara och till på köpet kalla dem nyttiga. Det här är ju frågor som jag arbetat med i över 10 år och kontinuerligt hållit föredrag om men det är ett stort ämne och man lär sig nytt varje gång. 

Tommy analyserar allt han ser så det är riktigt kul och hedersamt att få godkänt på våra Marigoldprodukter av en av sveriges absolut mest kunniga ingrediensexperter. 

/ Katarina

 

2012-04-24

 
IDAG PRESENTERAR VI VÅR PRODUKTNYHET, EN RIKTIG MULTIPRODUKT I ALL SIN ENKELHET!

IMG_0142.JPG

Under senare tid har vi tittat på vad produkter ämnade till baby o barn innehåller. Man blir både förvånad och arg när man ser vilka ingredienser det är i babyprodukter. Framförallt när man ser vilka kemikalier det är i babyservetter o liknande. Men inte bara det, många tillverkare av produkter som ska vara "naturliga" vet jag inte om man förstår kraften i t ex eteriska oljor. De kan vara ytterst verksamma och vi anser inte att man ska ha eteriska oljor eller kraftiga växtextrakter i baby- o barnprodukter. De har en helt annan hud än vuxna och koncentrationerna blir alltför kraftiga för en hud som ännu inte byggt upp ett skydd inför allt den framöver kommer att utsättas för.

Det borde finnas bra alternativ till detta tänkte vi och nu presenterar vi vår nyhet som är en MULTIPRODUKT i all sin enkelhet men vi kallar den BABYOLJA

Det är kallpressad ekologisk sesamolja och dito olivolja, något mildare men ändå så effektivt är svårt att hitta och vi är väldigt nöjda med produkten. Så är de som redan provat, babyoljan finns redan hos en del av våra ÅF. Både den nötdoftande sesamoljan och olivoljan innehåller naturligt många omättade fettsyror som är mycket hudvårdande och har rejält med vitamin E.

OK, här kommer exempel på vad du kan använda den milda BABYOLJAN till:

 

BABY

* Rengöring av babystjärten, använd små tyglappar av handdukar t ex och torka rent

* Smörj in hela babyn, det är ofta uttorkande lotioner o d som i sin tur kan ge eksem mm

* Massera babyn mycket försiktigt, barn har svårare att reglera kroppstemperatur och sesamoljan hjälper till att hålla lite varmare och skönare

* Ha några droppar i badvattnet

* Vid skorv i hårbotten så massera försiktigt in lite olja på babyns huvud och vänta helst en halvtimme innan du försiktigt kammar loss skorven (använd ditt eget omdöme)

SMINKBORTTAGNING

* Avlägsna sminket med lite olja på en bomullspad

* Fungerar lika bra för att ta bort foundation och mascara som läppstift mm

* Använd också som ansiktsolja på kvällen t ex, låt vara kvar, utmärkt för dig som vill ha det allra mildaste!

INTIMOLJA

* Använd som tvättolja för det känsliga underlivet. Använd oljan i stället för tvål i duschen eller badet med eller utan vatten och låt vara kvar utan att skölja bort

* Kan användas av män och kvinnor i underlivet men "mogna" kvinnor speciellt kan ha mycket stor hjälp mot torra slemhinnor i underlivet med denna olja

 

BABYOLJAN FINNS I 100 ml FLASKA OCH KOSTAR 75,- HÄR PÅ NÄTET. BESTÄLL AV OSS ELLER BE DIN ÅTERFÖRSÄLJARE TA HEM DEN!

 

2012-04-17

  

Röda Korset i Sankt Anna                   

http://www.bishoppublisher.se/sa/article.asp?article_id=271&infogrp_id=18&m_id=246 

I morgon blir det besök hos Röda Korset S:t Anna som bjudit in mig att prata kroppsvårdsprodukter, konventionella, ekologiska, vad betyder det där på förpackningen och vad gör ingredienserna med oss. Sedan känner vi och doftar på alla produkter och så finns Marigoldprodukterna till försäljning till fina priser.

Det blir ett av de sista Marigoldpartyna för denna gång. Många har till min glädje lyssnat på mitt föredrag under mars och april och många har redan bokat in ett party under oktober och november när det är dags för nästa omgång. 

I morgon hoppas vi på många gäster och kvällen till ära skänker Skördekassen flera priser till lotteriet och Röda Korsets arbete för dem som har det sämre än oss.

Är du intresserad av att hålla ett Marigoldparty i oktober eller november så maila (gå in på kontakta oss här bredvid) eller ring in en intresseanmälan. Läs mer under 2012-02-14 här nedan om du vill veta mer.

/Katarina

     

2012-04-11

Vill hälsa en av våra nya återförsäljare välkommen! Helena Boodé driver Hund & Kattshopen i Söderköping och hon säljer nu vår populära ringblomssalva utan doft till hundens och kattens trampdynor och småsår och den passar även till sår på hästar.Som nya ägare från 2011-01-01 driver Helena och Håkan Boodé butiken med ett brett utbud av produkter för hund, katt samt övriga smådjur. 

http://www.hundokattshopen.se

  

 

 

2012-04-05

Vi vill passa på att tacka alla er som handlat av oss på nätet och hos våra återförsäljare under senaste tiden. För att inte tala om alla trevliga människor som deltagit i Marigoldkvällarna och fått sig till livs kunskap om både det ena och det andra nu i mars och april. Har fått så många reaktioner på aha-upplevelser, många har inte tänkt så mycket på den skada råvarorna i de flesta kroppsvårdsprodukter idag kan göra för oss själva och för naturen. De är väldigt nyfikna på vilka alternativ som finns. Marigold är ett av flera, inte många märken använder dock så pass rena råvaror som vi vid en närmare titt.

Försäljningen och intresset har ökat markant under senaste året och det glädjer oss att så många fått upp ögonen för att valet man gör av kroppsvårdsprodukter ger effekter långt fram i tiden för en själv och hur man mår och hur miljön kommer att må i framtiden. Det är du som konsument som har det valet och den makten och det är upp till oss var och en att förvalta den makten på bästa sätt.

Det är glädjande att se, efter de 8 år vi tillverkat våra Marigoldprodukter, att medvetenheten är större än någonsin. Hör du till den skara som vill välja det bästa för hud, hår, människorna omkring dig och vår gemensamma miljö?

 

Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK! 

/ Katarina

 

2012-04-02

Snart presenterar vi vår nya produkt! Håll ut!

 

2012-03-15

Nu är vårt nya schampo färdigt, ja ni behöver inte bli rädda alla ni som regelbundet använder vårt fina ringblomsschampo att det ska bli till det sämre. 

Vad vi gjort är att tillföra än mer olja i produkten, det är är nu både kallpressad ekologisk olivolja och mandelolja i schampot för riktigt fin glans och för ökad hudvänlighet. Mandelolja innehåller vitamin E, vitamin D, magnesium och kalcium, vilka alla är nödvändiga för en sund hårväxt så detta nya inslag är mums för håret.

Du som medveten konsument känner säkert till det här med tensider. Det är ju så att idag innehåller nästan alla schampon starka tensider som är tvättaktiva ämnen (som ju faktiskt finns i alla rengöringsmedel såsom biltvätt och all rengöring i huset också). Förutom att det inte är bra att släppa ut de här tensiderna i naturen så är de på tok för starka för vår hud och för vår hårbotten. Det här gäller laureth sulfat och lauryl sulfat och de olika varianterna av dem, det finns inte minsta anledning till varför vi skulle använda så starka medel, våra hår blir aldrig så skitiga.

I Marigoldprodukterna har vi valt att istället använda milda tensider såsom sockertensid och betain, de finns där för en rengörande effekt och för att schampot ska löddra och för att det ska närma sig en konsistens som dagens konsumenter efterfrågar. Vill du läsa mer om det så läs vid faktan om våra råvaror här bredvid. 

Hur milda tensiderna än är så blir det trots allt en liten uttorkande effekt på hårbotten. Vi har nu valt att tillsammans med att utöka oljemängden för ökad återfettning och återfuktning i hårbotten också dra ner på tensidmängden i vårt populära ringblomsschampo, vi lovar att ditt hår och hårbotten fortfarande blir så rent som du önskar. 

Så snart när ni kommer till er butik eller skickar efter vårt schampo på nätet så kommer det att se lite annorlunda ut. Mängden olja har som sagts utökats och schampot ser nu mer "mjölkigt" ut, inte transparent som tidigare utan ser ut (och är) mer krämigt. Och som vi skriver på förpackningen och här på hemsidan: SKAKA schampoflaskan riktigt, riktigt mycket så får schampot en lite tjockare konsistens och det blir lättare att applicera!

Vi har fått dra ner på vatteninnehållet (vilket redan innan var mindre än i andra schampon) för att få en bra konsistens. Det gör att det nu är dyrare att tillverka men vi väljer att ha kvar samma pris.

Du ska dock ha i minnet att försöka ta så lite schampo som möjligt vid schamponering, det rengör mer än vad du kan tro utan att man har i massor. Vill du att det ska löddra mer så tvätta två gånger med lite schampo varje gång. Ökar du på mängden så har du det där med tensiderna igen, det går inte att komma ifrån att de ibland kan ha en lite uttorkande effekt om du använder stora mängder varje gång du tvättar ditt hår. 

En del tycker att naturliga schampon gör håret trassligt. Det som händer är att hårfjällen öppnar sig och det är väldigt enkelt att komma ifrån genom att dels acceptera att det är en övergångsperiod om du använt starka schampon tidigare, det viktigaste är dock att du låter håret torka till så mycket som möjligt innan du försiktigt kammar eller borstar ut det. Många förstör sitt hår genom att slita i det medan det är vått, låt det torka och simsalabim så blir allt så mycket bättre!

Med de här tipsen hoppas jag du vill prova vårt nya ännu naturligare schampo med mycket tänk bakom och helt unikt tror vi med många fina råvaror, tänk på att alla de små val du gör idag och i morgon vad gäller vad du smörjer på dig och har på hud och i hår avgör hur miljön mår långt, långt framöver.

/ Katarina

 

2012-03-06

Vi vill presentera en av våra återförsäljare som säljer vår ringblomssalva på gator o torg under året: 

Stegeborgs Naturprodukter 

är ett biodlingsföretag med försäljning av egenproducerad honung, hembrända mandlar och inköpta varor med anknytning till honung och bin.

Vi startade företaget 1990 men redan år 1983 började vi som hobbybiodlare med två bisamhällen som utökats genom svärmar och delning till cirka trettio.

På hemsidan finns info var marknadsståndet kommer att finnas under året. Det går också att handla honung hemma hos Arne och Nenna i Mogata då de är hemma!

      Arne och Nenna Bjureström       www.mandlar.nu

     

Det är från Stegeborgs Naturprodukter som vi får det fina bivaxet till Marigoldprodukterna!

 

2012-02-27

Oh vad kul, flera har bokat Marigoldkvällar med prat om kroppsvårdsprodukter, konventionella och naturliga, skillnaden, tänket, hur man blir en medveten konsument. Sen är det dags för att känna och dofta på alla produkter och fika med vänner o bekanta och kanske handla lite! De kvällar vi haft har varit suveräna och supermysiga!

Vill du också ha ett Marigold"party" så boka ett datum så snart som möjligt, erbjudandet gäller bara till mitten av april. Se 2012-02-14  nedan! 

 

2012-02-21

Här en liten presentation av en av våra återförsäljare:

 

Välkommen till Söderköpings Hunddagis och Pensionat

tjusiga vovvar

Pernilla och hennes personal Maria och Maria arbetar dagarna i ända med alla sina hundar. Behöver du dagisplats eller pensionatplats för din hund så gå in på deras hemsida (ovan) och kika vad de erbjuder. Hunddagiset ligger bakom (på) Ramunderberget på vägen till Östra Husby.

De har också en del hundartiklar till försäljning och förstås vår härliga, populära ringblomssalva utan doft till både hund och människa (läs mer här nedan under 2012-01-30)!

 

2012-02-14

 

VILL DU ANORDNA EN MARIGOLDKVÄLL?

 

DU FÅR MARIGOLDS GULA PRESENTLÅDA SOM TACK!

(VÄRDE 500:-)

 

Jag är då och då ute och pratar naturlig kroppsvård och visar Marigolds alla produkter på mysiga Marigoldträffar. Tänkte ha en liten "drive" nu ett par månader framöver då du har möjlighet att boka ett par timmar med ett litet föredrag, presentation av våra produkter och möjlighet att handla för dig och dina vänner. Det brukar bli mysigt och tänkvärt och det är ett lite annorlunda "homeparty" i småskalighetens och miljöns tecken, något för dina medvetna vänner eller de som du tycker ska bli det kanske?

* Bjud in grannarna, jobbarkompisarna, föreningen eller syjuntan, gärna 10 personer eller fler!

* Vi kan vara hemma hos dig, på din arbetsplats eller likn. i Norrköping, Söderköping med omnejd!

* Fixa med enkel fika om du vill!

* Jag berättar om vad naturlig kroppsvård är, lite om råvaror mm, ett spännande och aktuellt ämne! 

* Marigoldprodukterna skickas runt och får kännas och doftas på!

* Den som vill handla får fina erbjudanden!

* Man kan välja att handla kontant eller göra en bankinbetalning senare! 

* Du som värdinna får Marigold presentlåda (se 2011-11-22 nedan) som tack, den är värd 500 kr!

* Marigoldträffarna kan bokas tisdag, onsdag eller torsdag kväll (ev även dagtid) samt söndag!

Visa att du bryr dig om miljön och hur vi alla kan vara med och påverka!

MAILA (GÅ IN PÅ "kontakta oss" TILL VÄNSTER) ELLER RING 0121-204 35 SÅ KAN VI BESTÄMMA TID!

ERBJUDANDET GÄLLER FR OM MITTEN AV FEBRUARI TILL MITTEN AV APRIL SÅ VÄLKOMMEN ATT BOKA SÅ SNART SOM MÖJLIGT!

/ Katarina

 

2012-02-09

Vi vill presentera en av våra Marigold återförsäljare i Linköping:

 

En grön och livfull oas.
Mitt i stan.

bakom Trädgårdsföreningen i Linköping


Naturcentrum ligger i Trädgårdsföreningen, centralt i Linköping. Naturcentrum är öppet måndag till fredag kl. 12.00–16.00 (utökat till 12.00–18.00 måndagar och tisdagar i april–september).

Naturcentrum är en viktig samlingsplats för föreningar med intresse för natur, trädgård, arkeologi och miljö. Tillsammans erbjuder vi ett rikt utbud av aktiviteter som är öppna för alla intresserade. Nästan varje dag händer det något, t.ex. föreläsningar, utflykter, kurser, studiecirklar eller utställningar.

Naturcentrums butik har alla Marigoldprodukterna och finns på Lasarettsgatan 1 i Linköping                                       Tel. 013-20 62 68        http://www.calluna.se/utbildning

 

2012-02-05

Flera har frågat efter presentlådorna som vi erbjöd till jul. Vi har fortfarande gula lådor kvar men de blå sålde vi slut. 

Den gula lådan är verkligen en välkommen present och den innehåller 6 st mycket fina produkter. Läs mer under 2011-11-22 här nedan.

Lådan kostar 500,- (ev frakt tillkommer) och är vårt tips till en present till dig själv, till kompisen eller syrran. Den är verkligen prisvärd men tycker du det är mycket pengar så gå ihop några stycken så har ni bästa presenten till väninnan som sätter värde på vettig kroppsvård med ekologiskt tänk och mycket fina råvaror.

Håll ögonen öppna här på "AKTUELLT" så får du se hur du kan få en egen gul Marigold Presentkista HELT GRATIS!

 

2012-01-30

Det är bl a nu vår ringblomssalva kommer så himla väl till pass! Kalla dagar som dessa kan du smörja in dig i ansiktet och bivaxet i salvan hindrar att du förfryser dig. Smörj på bebis, barn och dina äldre anhöriga som är extrakänsliga men passar verkligen alla (Välj vår salva utan doft till småbarnen!).

Glöm inte hundens trampdynor! Vår ringblomssalva ger ett skydd för kyla, smuts och salt. Smörj in riktigt ordentligt på och runt alla kanter på trampdynorna under de kallaste dagarna så ger bivaxet ett fint skydd mot kallt underlag. Eftersom din hund säkert vill slicka på salvan så använd den utan eteriska oljor. (läs mer under 2011-11-09 här nedan).

Har sett andra salvmärken som ska skydda mot kalla vindar och hujedamej de innehåller både vatten, vaselin och alkohol, nej tack säger vi! 

 

2012-01-29

Efter lite ledighet blir det full fart igen här på Marigolds hemsida. Alla våra sidor uppdateras kontinuerligt med nya aspekter och idéer men framförallt är det här under fliken "AKTUELLT" som du kan hitta ny info, läsa om våra återförsäljare och följa oss på vår resa för att sprida kunskap om vettig kroppsvård.

Här en liten presentation av en av de butiker som sålt våra produkter längst och den finns i Norrköping!

Linda Moberg är kulturproducent och florist och driver sin väldigt mysiga och varierade butik Popsi på Knäppingsborgsgatan 9, några butiker till höger om Vaxkupan som de flesta norrköpingsbor säkert känner igen.

Här kan du handla second hand, möbler, kläder, porslin, husgeråd, vinylskivor och mycket mer. Här finns också svenskt konsthantverk/slöjd med kvalité i trä, handdrejad keramik, textil, metall, lokal mat & hudvård.

Linda utför alla sorters blomsterbinderier på beställning. 

Du kan även beställa teaterföreställningar och boka biljetter till olika kulturarrangemang.

Linda erbjuder hela Marigoldsortimentet, kika in hos henne på Knäppingsborgsgatan vid Olai kyrka och testa och dofta på våra populära produkter.

Popsi      Tel. 011-13 01 80       Mob. 0707-34 44 77       www.moberglinda.blogg.se

                                                                                         

 

2012-01-03

Nu är jul och nyår över för denna gång. Vilken härlig avslutning det blev på året för våra naturliga kroppsvårdsprodukter. Många har handlat Marigold presentlådor både privat och som annorlunda och vettiga företagsjulklappar och kunder som har långt till en återförsäljare har mailat in en beställning och vi har skickat paket. Såå roligt verkligen. 

Nya grepp inför detta år kommer snart på hemsidan och vi hoppas ni går in då och då och läser här på aktuelltfliken.

I december fick vi 3 nya ÅF och det är rekord. Flera nya är på gång, ofta småbutiker där innehavaren själv hittat Marigoldprodukterna och kan tala för dem. Det är ett sätt att komma ut med våra småskaligt handtillverkade kroppsprodukter och många upptäcker nu att i hela den djungel av "naturliga" produkter så gör Marigold verkligen skäl för det de flesta menar med naturligt och att de sedan funkar så himla bra och ger hår o hud balans gör Marigold till ett säkert kort.

 

Vi är så glada att presentera Cathy Lewis som är en av våra nya återförsäljare:  

Hundkompaniet Pygmalion i Järna

 
 

 

Hunddagis med hämtning och lämning och där alla hundar vistas i flock och rastas i skogsmiljö. 

Verksamheten utgår från hundens behov och vi säljer färskfoder utan tillsatser av märket Vom og Hundemat och märgben från en lokal ekologisk och biodynamisk uppfödning. 

När Katarina demonstrerade sina produkter blev jag imponerad av hur genomtänkta de är och att de är tillverkade av helt naturliga råvaror. Detta passar som handen i handsken för vår verksamhet att även kunna erbjuda människor det bästa från naturen. Att sedan både schampo och salva kan användas på hundar är en enorm bonus!

Läs mer om vår försäljning på http://e-butik.hundkompaniet.com

 

2011-12-24

VILL ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!

Katarina

 

2011-12-16

Det här är en av våra återförsäljare i Stockholm: Life Hälsobutiken på S:t Eriksgatan 46

Den här Lifebutiken drivs av AnnSofie Lundgren och den har ett brett sortiment utöver det vanliga, hon är verkligen mån om att kunna erbjuda så naturliga produkter som möjligt och hon säljer med sitt centrala läge Marigoldprodukter till en och annan kändis har vi fått höra.... 

AnnSofie skriver:

Jag är jättekaxig över att jag hittat Marigold produkterna...:)  :)  som jag känner verkligen gör skäl för namnet naturlig hudvård! och som jag är oerhört stolt över att ha i mitt sortiment!

Det är alltid lika roligt att höra gensvaret från kunder som aldrig provat innan...inget annat schampo är jag så bombsäker på att kunden gillar...och jag har ju alltid rätt!!

Mina öppettider är   Mån - Fre  10.30 - 18.30                    Tel. 08-652 37 07


  

2011-12-14

HÄR HAR VARIT SOM EN MYSIG TOMTEVERKSTAD DEN SENASTE MÅNADEN MED TILLVERKNING OCH PACKNING AV VÅRA POPULÄRA JULLÅDOR. NU ÄR SISTA CHANSEN ATT BESTÄLLA TILL DE MYCKET LÅGA PRISER VI HAR FRAM TILL JUL! 

SISTA DAGEN FÖR BESTÄLLNING ÄR 16/12 OM VI SKA SKICKA PER POST OCH 20 DECEMBER OM VI KAN LEVERERA DIREKT TILL DIG. 

ENDAST 3 BLÅ LÅDOR KVAR, FÖRST TILL KVARN!         (läs mer nedan under 2011-11-22)

 

2011-12-09

Läs gärna bloggen på naturligtsnygg.se

Gå in på 22 november och kolla in kommentarerna om vår succédeo!

 

2011-12-09

                                   Vill önska en ny återförsäljare välkommen!                                       

     Eko-mia Hudvård finns i Norrköping och denna kloka kvinna får presentera sig själv!

                                             

Jag har haft min egna verksamhet i mitt hem i ett och ett halvt år, jag gör ansiktsbehandlingar, spamassage, kroppsbehandlingar, vaxningar och öronljus! Jag permanentböjer även fransar samt färgar fransar och bryn! 

Behandlingsmeny och priser finns på min hemsida, där jag även skrivit om de svensktillverkade ekologiska produkterna som jag använder, och varför!

MARIGOLD KROPPSOLJA KOMMER JAG ATT ANVÄNDA SOM MASSAGEOLJA I MINA BEHANDLINGAR VID ÖNSKEMÅL! HOS MIG KAN NI OCKSÅ HANDLA SAMTLIGA MARIGOLDS PRODUKTER!

Nu när jag kommer vara mammaledig kan man ringa eller kontakta mig via hemsidan för att handla produkter! Jag kommer inte att boka in många behandlingar första halvåret av 2012 (eftersom jag inte vet hur det kommer att bli med nya bebisen, rutiner och amning ännu) men vill gärna att kunder kontaktar mig vid frågor och/eller funderingar!


Jag blev jätteglad när jag upptäckte Marigold, dels för det lilla men väldigt breda, sortimentet av produkter, dels för att det verkligen är NÄRPRODUCERAT och i sig ett genuint hantverk! Mina kunder kommer till mig för de vill ha just ekologiska svensktillverkade produkter av toppkvalité till humana priser, detta var perfekt!
Jag gillar verkligen att vi kan använda Marigoldserien, HELA familjen.
Innehållet är rent och jag kan läs mig till vad jag smörjer in mig och mina barn med och vad mitt schampo innehåller, det är viktigt för mig!
Tänk på att ca 70% av det du smörjer in dig med, går in i dina blodbanor! Då känns det väl bra att det du använder inte innehåller en massa kemikalier och syntetiska pafymer?

//Mia 

www.eko-mia.com

 

2011-11-29

 
VÄLKOMMEN!
 
TILL KAFFEBÖNAN I SÖDERKÖPING PÅ TORSDAGKVÄLL 1 DEC, DÅ HAR BUTIKERNA I CENTRUM ÖPPET ÄNDA TILL KL 20! 
 
KL 17.30-20.00 VISAR JAG VÅRA NATURLIGA KROPPSVÅRDSPRODUKTER I MARIGOLDSERIEN OCH DU KAN DOFTA OCH KÄNNA OCH FRÅGA!
 
PÅHLBÄCK VISAR SIN LOKALA KRAV-MÄRKTA HONUNG OCH BUTIKEN HAR EXTRAERBJUDANDEN UNDER KVÄLLEN.
 
VARMT VÄLKOMMEN TILL KAFFEBÖNAN!
KATARINA
 
 

2011-11-28

I helgen var jag och demonstrerade Marigoldprodukterna och pratade naturlig kroppsvård för ett gäng som utbildar sig till specialsöksekipage på Norrköpings Hundcenter. Tack Tina och Eva! Mycket trevligt och många intresserade tjejer som slogs om våra fina jullådor. Se erbjudandet här nedan!

Allt fler hundägare använder vår ringblomssalva utan doft till sina hundar. Läs mer här nedan under 2011-11-09.

                                         

       Här när jag själv tidigare (2010-2011) gick specialsöksutbildning på Norrköpings Hundcenter                             (jag o Harry i mitten)  / Katarina

 

2011-11-22   

      

SÖKER DU EN JULKLAPP SOM TAR HÄNSYN TILL MÄNNISKA OCH MILJÖ OCH SOM DESSUTOM RÄCKER EN BRA BIT IN PÅ NÄSTA ÅR? 

(erbjudandet gäller bara när du handlar direkt av oss här på marigold.n.nu)

TILL DIN BÄSTA VÄN ELLER TILL DIG SJÄLV!

TILL MOR ELLER FAR (PASSAR TILL DEM BÅDA) ELLER SYRRAN!

SOM FÖRETAGSPRESENT MED MENING!  (HÖR AV ER MED FÖRFRÅGAN SNARAST)

 

PASSA PÅ ATT HANDLA NÅGON AV VÅRA PRESENTLÅDOR TILL RIKTIGT BRA PRISER 

 

VI ERBJUDER TVÅ VARIANTER:

GULA LÅDAN MED SAMTLIGA (6 ST) LYXIGA MARIGOLDPRODUKTER: 

Välj mellan RINGBLOMSSALVA MED DOFT eller RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT

Välj mellan SCHAMPO CITRON/LIME eller ROSMARIN/LAVENDEL

Välj mellan MILK & HONEYTVÅLEN eller MARIGOLDTVÅLEN

Välj mellan DEOKRÄM CITRONMYRTEN eller INDIA eller DOFTFRI

Välj mellan CERAT CHOKLAD, MINT, CITRON, KOKOS eller APELSIN

Samt KROPPSOLJA APELSINLUND 100 ml

ORD. PRIS 500,-   NU (FRAM TILL 20/12)  400,-    OM DU VILL ATT VI SKA SKICKA LÅDAN BETALAR DU DESSUTOM BARA HALVA PRISET PÅ FRAKTEN 39,-. KÖPER DU MINST 2 LÅDOR (800,-) SKICKAR VI DEM TILL DIG FRAKTFRITT!

 

 

BLÅ LÅDAN MED 3 ST LYXIGA MARIGOLDPRODUKTER:  

 Välj mellan RINGBLOMSSALVA MED DOFT eller RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT                                                      MILK & HONEYTVÅLEN                                                                                                                                  KROPPSOLJA APELSIN  100 ml

ORD. PRIS 250,-   NU (FRAM TILL 20/12)  200,-    OM DU VILL ATT VI SKA SKICKA LÅDAN BETALAR DU DESSUTOM BARA HALVA PRISET PÅ FRAKTEN 28,-. KÖPER DU MINST EN BLÅ LÅDA OCH EN GUL LÅDA (600,-) SKICKAR VI DEM TILL DIG FRAKTFRITT!

 

GÖR DIN BESTÄLLNING PÅ "KONTAKTA OSS"-FLIKEN TILL VÄNSTER OCH ANGE VAD DU VÄLJER ATT FÅ I DIN JULKLAPPSLÅDA! BOR DU I VÅR NÄRHET (SÖDERKÖPING MED OMNEJD) LEVERERAR VI DIREKT TILL DIG ANNARS SKICKAR VI PAKETET MED POSTEN (DÅ MÅSTE VI HA DIN BESTÄLLNING SENAST 5 DEC OM DU VILL HA DET TILL JUL).

MISSA INTE CHANSEN ATT FÅ HÅR O HUD I BALANS, DESSUTOM HANDLAR DU SVENSKTILLVERKAT, HANDTILLVERKAT, SMÅSKALIGT OCH EKOLOGISKT! 

 

2011-11-20

Det här är en av våra återförsäljare i Stockholm, Lifeland!

Välkommen till Lifeland önskar ägaren Gunnar med personal. Detta är en mycket välsorterad hälsokostbutik och de har ett jätteutbud av kosttillskott, naturläkemedel, örter, hudvård och ekologisk mat.

Lifeland har varit återförsäljare för Marigoldprodukterna i några år och här kan du hitta stor kunskap om vad din kropp behöver för att må bra.

Lifeland ligger nära Odenplan i Stockholm (Norrtullsgatan 25A). Öppettider Må-Fre 10-18.30, Lö 11-15. Tel 08 – 33 78 78. Läs mer under deras hemsida: www.lifeland.se

 

2011-11-14

Hoppas ni läste våra FARS DAGS-tips nedan och firade pappa i går med riktigt bra och användbara grejer (testa dem du också, passar till alla!).

Om några dagar kommer vi att presentera några riktigt bra erbjudanden inför jul, det är presentlådor med våra olika produkter och vi kan lova att det blir prisvärt! Passa på att köpa en julklapp som gör skillnad eller prova samtliga våra produkter själv med dessa erbjudanden. Håll utkik!

 

2011-11-09

I går presenterade vi vår RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT på en hundskötselkväll i Söderköping. Den salvan är verkligen suverän för hundens trampdynor. Förutom att den läker sprickor och mjukgör så skyddar den mot kyla på hundens utsatta trampdynor och står emot salt och annat som vi snart kommer att få på våra vägbanor och trottoarer. Använd den också vid småsår och prova vid torr eksemhud.

Har din hund torra och spruckna trampdynor så smörj in riktigt rikligt (glöm inte kanterna) under några kvällar i rad så att de hinner bli mjuka och goa igen och är det riktigt kalla dagar så smörj också på en stund innan du går ut så skyddar du dem extra mycket mot is och kyla.

Ringblomssalvan kan du förstås använda lika mycket själv, den doftar bara lite bivax. Vill du ha en doftande salva så välj vår populära salva med eteriska oljor av lavendel och geranium (doftpelargon). Men just salvan med eteriska oljor passar bäst till dig själv, hunden kan vara känslig för de kraftfulla eteriska oljorna, var särskilt försiktig till mycket små hundar.

Flera hunddagis och butiker använder (och säljer) vår RINGBLOMSSALVA UTAN DOFT till våra fyrbenta vänner. Prova också till katt och häst, till torr hud, alla småsår och till torra eksem.

 

2011-11-06

Jag är väldigt glad att vara återförsäljare för Marigold och kunna erbjuda mina kunder lokalt producerade hudvårdsprodukter. Dessutom är Marigold en unik produkt som har ett genomgående hållbart ”tänk” med råvaror som är fräscha och naturliga.

Själv använder jag dagligen Ringblomssalvan i mitt arbete. En underbar salva som återfuktar huden, jag slipper självsprickor och dessutom är doften underbar.

Lena Enström Kungsängens Handelsträdgård

www.kungsangens.com     Tel: 011-14 93 10 

I handelsträdgården förbereder vi nu inför våren. Men innan dess så finns det nu höstväxter till försäljning. Under november och december håller vi stängt i år. Vi öppnar igen under februari 2012 och tackar alla trevliga kunder som besökt oss under säsongen!

VILL DU HANDLA MARIGOLDPRODUKTER SÅ SLÅ BARA EN SIGNAL TILL LENA SÅ KAN NI STÄMMA TRÄFF VID HANDELSTRÄDGÅRDEN!

 

2011-10-31 

FARS DAG söndagen den 13 november!

Alla våra produkter i Marigoldserien passar både kvinnor och män. Allt fler män hittar till vår lite rustika serie och det är jättekul för det är tanken med våra produkter, just att de ska kunna användas av man och kvinna, barn och husdjur.

Framförallt kommenterar många män vår ringblomssalva, den har blivit många hantverkares favorit då den mjukar upp händer och fötter och karotinet i salvan är riktigt bra på att läka småsår och motverka narighet. 

Marigoldtvålen brukar också uppskattas av män då den verkligen gör rent och vi har kunder som jobbar med motorer och oljor och de känner att de inte blir uttorkade i huden som de blir med andra tvålar då de måste tvätta sig så ofta, de använder inga andra tvålar.

Varför inte köpa ett par Marigoldprodukter och lägga i ett snyggt paket till pappa, det blir en present som han verkligen får användning av.

Förutom salva och tvål så använder många killar rosmarin/lavendelschampot och fler och fler har hittat vår kroppsolja som är suverän att smörja in i ansiktet när man rakat sig, är också utmärkt till skön massage. Vad gäller vår nya deodorantkräm så är det alltfler män som använder den nu, har man väldigt mycket behåring så går det åt lite mer den första veckan innan armhålan vant sig vid de här naturliga råvarorna, man kan under några dagar få en lite kraftigare lukt vilket betyder att man "avgiftas" från de ofta väldigt starka ämnena som man haft i armhålan (som t ex aluminiumklorid/aluminiumhydrolat, syntetiska parfymer och alkoholer). När "avgiftningen" skett så brukar man generellt lukta mindre ur armhålan, det har blivit en balans och porerna kan andas normalt igen.

Så ge far ett vettigt och medvetet alternativ till blomma eller godis (och ge honom en kram också)!

 

2011-10-25

Det här är min favoritfrisör alla kategorier. Marie Nilsson är ekologisk frisör och driver företagetMaries Dam- och Herrfrisering. Eftersom hon har sin "salong" i sin otroligt mysiga friggebod i Bresätter ute på landet mellan Söderköping och Valdemarsvik kallas hon också "lantfrissan". I den här härliga och avslappnande miljön kan man få behandlingar för både hud och hår, allt känns välidgt rofyllt och välkomnande.

Marie har jobbat med den här verksamheten i många år men för 6-7 år sedan fick hon stora problem med ämnena i konventionella hårvårdsprodukter och började istället använda sig av ekologiska produkter i sin verksamhet. Så nu färgas hår med henna, rabarberrot, hibiscus mm och färgerna och lystern och framförallt hållbarheten efter växtfärgning är något helt annat än färgning med konventionella färger. Både Marie och kunden slipper att utsätta sig för hud- och miljöfarliga produkter och resultatet blir alltid fantastiskt.

Marie är också utbildad friskvårdsterapeut och erbjuder bl a massage och behandling med bemer-mattan (mer om den vid senare tillfälle).                    

                                                                 

Man kan boka ekologisk hårfärgning och naturligtvis vanliga klippningar samt massage och annan friskvård hos Marie på tel 0121-222 27. Hon finns också på Vårt Alternativ i Norrköping på tisdagar så tveka inte att höra av er till Marie för riktigt miljövänlig hud- och hårvård.

Marie säljer av alla våra Marigoldprodukter och hon har vårt ringblomsschampo som favorit och använder den i sina behandlingar ibland tillsammans med vår kroppsolja som är mums för hårbotten. Läs mer under fliken "våra produkter". Vårt schampo börjar nu bli en storsäljare, läs mer under produktbeskrivningen och få ett naturligt hår du också!

 

2011-10-18

Vi vill presentera en av våra äldsta återförsäljare, ja inte i ålder förstås, men Kaffebönan som butiken heter har varit med vårt företag från början och kan alltid erbjuda hela vårt Marigoldsortiment. 

De är först ut i vår presentation av Marigold återförsäljare. Det är så vi jobbar, personligt och småskaligt ska det vara och återförsäljarna ska veta vilka vi är och vi ska veta vem de är, det blir trovärdigt då och kunderna kan oftast få ordentligt med info om våra produkter hos samtliga våra trevliga återförsäljare.

Kaffebönan som drivs av Anne-Louise Kroon och hennes trevliga personal brinner för ekologiskt, rättvisemärkt och lokalproducerat. Det här är en unik butik som har riktigt bra saker för oss miljönissar och medvetna konsumenter vad det än gäller när man vill handla ekologisk kroppsvård, riktigt fint rättvisemärkt kaffe eller lokala grönsaker, finaste chokladen och mycket mer. Det är alltid ett säkert kort att hitta fräscha presenter med en uppsjö av fina grejer, allt av hög kvalitet, alltid fräscht och alltid med en medveten tanke bakom produkten. 

                                    

                   Butiken finns på Skönbergagatan 12 i Söderköping och deras öppettider är                                         mån-fre 10-18 och lör 10-14. Tel 0121-100 43.

Anne-Louise och Charlotta önskar er välkomna att prova Marigoldprodukterna (som de också använder själva)

 

2011-10-04

Ja, men nu börjar det röra på sig, många har hittat vår hemsida och är nyfikna på våra produkter. Vi har skickat iväg små fina paket med schampon, salvor, cerat, tvålar, kroppsoljor och många är nyfikna på vår krämdeodorant som många redan har som favoritdeo. Gå ihop med dina vänner och handla för över 800 kr så skickar vi era varor fraktfritt. Du som gillar våra grejer får gärna maila vår hemsida till alla dina vänner:   marigold.n.nu

Håll utkik under fliken "var kan jag handla" och titta var vi har våra återförsäljare, flera nya är på gång!

 

2011-09-26

För några dagar sedan besökte jag Norrköpings Trädgårdsförening och talade speciellt om ingredienserna i våra produkter. Samtliga besökare är redan kunder som använder våra Marigoldprodukter och vi tog oss mycket tid att gå igenom vad de olika råvarorna egentligen är för något och vilken nytta de gör för att få balans i hud o hår. En mysig kväll med ett gäng som förstått det här med att vi kan ju faktiskt själva välja vad vi vill tillföra kroppen (och vår miljö) i form av schampon, insmörjning av diverse salvor och deodoranter. Bli en medveten konsument du också!

 

2011-09-18

Vilken härlig trädgårdsdag vi hade vid Naturcentrum i Linköping i går. Perfekt höstväder och många besökare. Vi hade ju ett par kändisar på besök och jag pratade förstås med Rune Kalf-Hansen som kände igen mig från sitt besök på Skördekassen för några år sedan när han gjorde ett TV-inslag med oss. Pratade Marigoldprodukter för glatta livet och det är så positivt att det finns så många medvetna konsumenter därute. Människor som verkligen bryr sig om vad man smörjer på sig och hur det påverkar miljön.

På tisdag är det dags att hålla föredrag hos Norrköpings Trädgårdsförening. Vi håller till i Himmelstalundsskolans aula i Norrköping och denna gång ska jag berätta lite mer om de ingredienser som våra produkter innehåller. Samtidigt kommer Maria Holm och berättar om sina örtteer, jag ska köpa några stycken inför höstens och vinterns mysiga hemkvällar. Varmt välkomna och lyssna på oss och passa på att köpa fina örtteer och vettig kroppsvård.

2011-09-20              Tisdagkväll kl 18.00-20.00             Norrköpings Trädgårdsförening, Himmelstalundsskolans aula

 

2011-09-13

Oh, vilken härlig gästabudshelg det blev, vårt marknadsstånd hade många intresserade besökare och vi sålde mycket Marigoldprodukter, tror att denna gång var deokrämen populärast, det är olika varje gång.

På lördag är det stor skördefest vid Naturcentrum och Trädgårdsföreningen i Linköping. Där kommer jag att stå och visa och sälja Marigoldprodukter på marknad för sista gången denna höst. Välkommen dit, det blir ett stort arrangemang med bl a Rune Kalf-Hansen som var hos oss på Skördekassen för några år sedan och gjorde ett TV-inslag om oss och våra ekologiska grönsaker i programmet Toppform. Ska bli kul att träffa honom igen.

Lördag den 17 september    10.00  -  15.00      Skördefest på Naturcentrum, Trädgårdsföreningen  Linköping

 

2011-09-09

Gästabudshelg i Söderköping. Vi visar och säljer våra Marigoldprodukter på Hagatorget i Söderköping där vi har Medeltida SPA med badtunnor, massage och lyktor i kvällsmörkret.

Fredag 2011-09-09   kl 18.00 - 21.00

Lördag 2011-09-10   kl 15.00 - 21.00

VARMT VÄLKOMNA ATT BESÖKA OSS I TÄLTET!