MARIGOLDSKOLAN 2015

 

ringblomma.jpg 

Följ årets infoserie om

hållbar kropps- och hårvård! 

jättebra bas för dig som vill lära dig lite mer...

 

Lektion 5: VAD ÄR DET EGENTLIGEN DU TAR STÄLLNING TILL?

Lektion 4:  INCI ÄR NYCKELN!

Lektion 3:  VI ÄR FÖRÄLSKADE  -  EN SOLFRÄSCH PRODUKTNYHET!

Lektion 2:  DET VIKTIGA VALET AV DEODORANT OCH HUR DU KAN GÖRA EN VÄLGÖRANDE DETOX DÅ OCH DÅ!

Lektion 1:  HUR BEHANDLAR VI EGENTLIGEN VÅRT STÖRSTA ORGAN?

 

 

lektion 5

 

VÄLJER DU SERIÖST FRAMTAGNA EKOLOGISKA OCH NATURBASERADE KROPPSVÅRDSPRODUKTER SÅ HAR DU TAGIT STÄLLNING TILL NEDANSTÅENDE PUNKTER!

 

 

SKILLNADEN MELLAN ATT ANVÄNDA KONVENTIONELLA KROPPSVÅRDSPRODUKTER ELLER PRODUKTER FRÅN SERIÖSA KROPPSVÅRDSMÄRKEN SOM ERBJUDER EKOLOGISK HUD- OCH HÅRVÅRD ÄR MYCKET STÖRRE ÄN DU TROR.

VI HAR VALT ATT STÅ UTANFÖR CERTIFIERING AV OLIKA SKÄL MEN FÖLJER DE STRIKTA REGLER MAN ANVÄNDER INOM TYSKA BDIH-CERTIFIERINGEN SOM INNEBÄR:

 

 

Inga mineraloljor

 

Inga silikoner

 

Ingen radioaktiv strålning (jo, detta används faktiskt för att desinficera råvaror i många produkter)

 

Inga syntetiska doftämnen

 

Inga syntetiska färgämnen

 

Djurskydd -  Inga djurförsök i något led tillåts

 

Råvarorna är anskaffade från växter (Marigold använder en animalisk produkt och det är bivax) 

 

Ingen genteknik

 

Miljövänliga tillverkningsprocesser

 

Råvaror och färdiga produkter ska ha optimal nedbrytbarhet

 

Ekonomiska, miljövänliga och återvinningsbara förpackningar

 

 

VISSTE DU OM ATT DU KAN PÅVERKA SÅ MYCKET OCH FUNDERA PÅ OM DU VERKLIGEN VILL ANVÄNDA HUD- OCH HÅRVÅRDSPRODUKTER SOM TILLVERKAS PÅ ETT ANNAT SÄTT. TA STÄLLNING!

 

 

lektion 4

 

INCI ÄR NYCKELN!

 

Lektion nr 4 i Marigoldskolan kommer att ta upp det allra viktigaste när du ska välja vettig kroppsvård:

 

Att sakta men säkert lära sig några användbara ord i alla produkters

INCI-lista

 

INCI står för International Nomenclature of Cosmetic Ingredients.

Samtliga kroppsvårdsprodukter inom EU ska ha denna märkning och det är gemensamma beteckningar på latin/engelska eller andra vetenskapliga namn så att man ska kunna identifera var och en av ingredienserna i en produkt. INCI-listan finns ockå på amerikanska produkter men anges något annorlunda där.

 

Så ta med dig förstoringsglaset till butiken nästa gång du ska handla kroppsvårdsprodukter och lär dig sakta men säkert, ord för ord, vad du EGENTLIGEN smörjer in dig med och ett är säkert:

 

DET FINNS INGEN GENVÄG TILL ATT BLI EN MEDVETEN KONSUMENT -

NYCKELN ÄR ATT LÄRA SIG NÅGRA INCI-ORD I TAGET, DÅ KAN PRODUCENTER OCH MARKNADSFÖRARE HA HUR FINA BILDER OCH DYRA REKLAMSNUTTAR SOM HELST.

 

MED KUNSKAP KAN DU SJÄLV AVGÖRA HUR DU VILL HA DET!

 

Ingredienserna ska anges i fallande ordning i INCI-listan och det som kommer först på listan är det mest av. 

 

                                                        /ringblomma.jpg

10 BRA  -  10 DÅLIGA

 

Här bjuder vi på en kort-kort lista med 10 ingredienser du ska se upp med och 10 ingredienser som är ”riktiga” råvaror som tillför din kropp något den får balans och näring av. Försök att lära dig dessa utantill så har kommit en liten bit på väg att bli en medveten konsument som kan göra aktiva val.

 

Vi har valt att göra listan mycket enkel och utan kommentarer då vi förstår att de flesta av er har semesterledigt och inte orkar lära in för mycket. Vi skriver inte utförligt om några av ingredienserna denna gång men vill du veta mera så googla, läs boken "Skönhet – till vilket pris" eller läs mer på vår hemsida! Det är ett slumpvis urval av tusentals ämnen som får tillsättas i hud o hårprodukter och som har ett INCI-namn.

 

SÅ FÖR ATT DU SKA FÅ EN LITEN CHANS ATT ”PLUGGA IN” NÅGRA ANVÄNDBARA INCI-ORD SÅ HÅLLER VI DETTA KORT!

 

10 ingredienser som är ”riktiga” råvaror och som tillför näringsämnen till din hud och kropp:

 

INCI                                 SVENSKT NAMN

Theobroma cacao              Kakaosmör

Olea europaea oil               Olivolja

Cera flava                         Bivax

Calendula officinalis           Ringblomma

Mel                                   Honung   

Adeps lanae                       Ullfett

Simmondsia chinensis oil     Jojobaolja

Mentha spicata                   Naturligt doftämne av grönmynta / Spearmint

Vitellaria paradoxa              Sheasmör

Helianthus anuus oil            Solrosolja

 

 

10 ämnen som du nog inte skulle vilja ha på huden (och in i din kropp) om du visste vad det innehöll:

 

INCI                FINNS INGA DIREKTA SVENSKA NAMN PÅ DESSA KEMIKALIER OCH SYNTETISKA ÄMNEN

EDTA

PEG / PPG

Paraffin…  och alla varianter därav

Petroleum…  och alla varianter därav

Vaselin (ja, detta är också mineralolja om du inte visste)

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Sodium Laureth Sulfate (SLES)

Paraben – alla former

BHT - BHA

Triclosan

 

 

lektion 3

 

VI ÄR FÖRÄLSKADE!

 

Med en solfräsch produktnyhet

 

            

 

Men då så, då ger vi oss in i solskyddsdjungeln….

 

När man som vi dagligen undersöker och försöker att identifiera ämnen i olika kroppsvårdsprodukter så hittar man förstås direkt ingredienser som nog ingen människa i världen skulle vilja smörja sig själv eller sitt barn med om man nu förstod vad det betydde….

Vi har länge tänkt att ja, det är nog bland konventionella hårfärgningsmedel som man kan hitta några av de allra starkaste syntetiska kemikalierna (vill du leva hållbart så gå alltid till en ekologisk frisör eller köp ekologisk hårfärg). Och det stämmer nog men det som slår hårfärgerna är säkerligen de konventionella solskyddsmedel som finns på marknaden i dag. Fundera verkligen på om du vill fortsätta med att använda kemikaliestinna solsprayer och solkrämer denna sommar!

 

Först kort om solens strålar!

Solens strålar hjälper vår kropp att producera D-vitamin, det vet nog alla nuförtiden att det är viktigt att vi får korta perioder med solljus då och då.

När det sedan kommer till lite längre och mer intensiv exponering så är det helt individuellt hur vi tål solens strålar, hur lång tid vi kan utsätta oss för extrem sol, hur vi individuellt utvecklar pigment. Det beror på vilken hudtyp man har och det finns olika graderingar för det.

 

Dock så är det förstås så att det finns inget bättre sätt att skydda sig mot stark sol som att då och då uppsöka skuggan, ha skyddande kläder (där tunna blusar ger ett ganska litet skydd och t ex jeans ger ett nästan fullständigt skydd), att ha solhatt och att ha parasoll på stranden.

Visste du om att man också kan äta kroppen motståndskraftig mot solens strålar och fria radikaler? Kanske ska du inte börja samma dag som du tänkt sola ;) men om du under en längre tid stärker kroppen med mat som innehåller mycket t ex betakaroten och E-vitamin så stärks huden inifrån:

Morötter, sötpotatis, spenat, avokado, nötter, grönt te, tomater, blåbär, grape, paprika och all slags kål är utmärkta livsmedel att använda i din långsiktiga plan innan solsäsongen.

Vi har även ett annat skoltips: När du kommit in efter solning så kan du tänka på att inte tvätta dig eller duscha på direkten utan låt din kropp avsluta processen med kroppens D-vitaminbildning under en stund.

 

UVB-strålar är de strålar som de allra flesta förekommande solskyddsmedel skyddar oss mot. Det är de strålarna som gör oss bruna och även de som kan bränna oss. SPF (Sun Protection Factor) är ett mått just på hur mycket UVB-strålar som släpps igenom, hur mycket längre man kan vara i solen utan att bli bränd. Ca 10% av solstrålningen är UVB.

UVA-strålar går djupare in i huden och gör t ex så att vi får rynkor tidigare, det är strålningen som kan göra skada under en längre tid. Det går igenom ozonlagret och är lika stark hela dagen. Det finns inget skydd mot detta mer än att skydda sig mot solen, gå i skuggan, ha skyddande kläder t ex. Ca 90% av solstrålningen är UVA.

Det finns också UVC-strålning.

 

Man kan också tänka på att i solen blir huden än mer genomtränglig och mottaglig för tveksamma kemikalier eftersom porerna öppnas upp i värmen. Så vi tycker att man behöver fundera på vilka produkter (allt inklusive smink t ex) som du har på din kropp när du exponeras för stark sol då porerna mycket lättare suger in ingredienser (även de tveksamma) just i solen.

Ibland kan man få tips på att peela/skrubba huden innan solning men i själva verket tar det bort delar av hudens hornlager som har till uppgift att bl a absorbera UV-ljus. Man blir alltså ännu mer känslig efter en sådan behandling. Vet du att du faktiskt har mellan 6-8 SPF på din hud av de naturliga fetterna och sebum som vi alla har? Då förstår du hur olämpligt det är att duscha, skrubba och överhuvudtaget tvätta sig innan du ska sola.

Om man nu vet om detta, att huden är än mer genomtränglig i solljus, vill man verkligen använda de solskydd som finns på marknaden idag? Vi kan välja mellan kemiska och fysikaliska solskyddmedel.

 

Det finns dels kemiska solskyddsmedel och det betyder att det är ämnen som tränger in i huden och stoppar solens strålar med hjälp av en kemisk process, ett kemiskt filter. Här pratar vi ingredienser som kanske är de allra största värstingarna på kropps- och hudvårdsmarknaden. Inte sällan är det 30-40 ingredienser i en produkt där flera är både cancerogena och hormonstörande samt kan ge kraftiga allergiska reaktioner. I de produkter som har högt SPF så är det tillsatt hög andel av dessa kemikalier, något att tänka på. Detta gäller de allra flesta solskyddsmedlen på marknaden. De ger ofta en vit hinna på huden. Exempel på dessa ämnen är oxybenzone och octinoxate, nyckelingredienser i de flesta solskydden. De, tillsammans med bl a propylparaben kan ge mycket skarpa allergiska reaktioner och kan påverka våra hormoner, de är östrogenliknande och kan blockera receptorer så att våra hormoner inte vet var de ska ta vägen, med andra ord kan de vara kraftigt hormonstörande.

Fysikaliskt filter är en annan variant av solskyddsmedel och det lägger sig mer kvar på huden och reflekterar bort solstrålarna istället. De vanligaste fysikaliska filtren är titandioxid och zinkoxid och det har varit och är diskussioner om att de innehåller s k nano-partiklar. Det är när ämnet malts ner så pass (till nanostorlek) att det kan tränga in i våra porer och in i vårt blodomlopp och vara skadliga. Därför är det viktigt att titandioxid och zinkoxid endast används på helt frisk och slät hud annars finns det risk för att de ska absorberas ner i små ”skrevor” i huden.

Det är också skadligt om man råkar inandas pulvret när man producerar t ex solskyddsmedel.

Man vet ej heller med säkerhet hur de här mineralerna i en förlängning, reagerar på huden när de kommer i solljus.

Dessutom är detta ämnen som kan påverka miljön negativt, framförallt den viktiga vattenmiljön.

Även tiosol som ofta används i solprodukter kan göras i nanostorlek (partiklar som malts mindre än 100 nanometer).

 

Idag har det tagits fram flera alternativ som kallas naturliga och ekologiska solskydd, de innehåller nästan till 100% fysikaliskt filter, det ska i så fall vara nano-fria alternativ.

 

Vi ville dock presentera något som faktiskt bara består av helt naturliga råvaror och vi har nu ett alternativ även om det på intet sätt blockerar solens strålar som med kemiska och fysikaliska filter.  Det är helt enkelt en formula med sådana råvaror som många människor som lever på soliga breddgrader använt sig av sedan urminnes tider:

 

Alltså PREMIÄR FÖR LYXIG MOROTSBALM!

Det är i den vi är förälskade!

 

Den här näringsbomben är en fräsch och mycket skön lotion som doftar milt av kokos och återfettar och återfuktar all slags hud, en riktigt lyxig ekologisk nyhet.

Lotionen är fullständigt ren och naturlig och samtliga råvaror har en viss naturlig solfaktor, det finns ingen kemisk eller fysikalisk solblockerare som beskrivet ovan utan man utnyttjar samtliga ingrediensers naturliga SPF (Sun Protection Factor). Vad just denna specifika produkts SPF är kan vi inte och får inte ange. Det är viktigt att du själv tar ställning och provar dig fram, smörj in dig ofta, låt lotionen gå in lite innan du vistas i solen, skydda dig i skuggan om du vet med dig att du har mycket solkänslig hud, smörj in dig extra om du badar. Använd vår sommarlotion med förstånd och hitta en solexponering som passar just dig.

Som vanligt är det här en multiprodukt från oss som tillverkar Marigoldserien, kanske är det din nya favorit till ansiktet under sommaren. Det är verkligen en utmärkt ansiktslotion då den förutom att vara en riktig näringsbomb, ger en härlig lyster och den är mindre fet än rena oljor så det är förhoppningsvis en riktig sommarfavorit. Dock är den ju helt utan vatten varför den är utmärkt även vid vinterns solstrålar.

Det är en lite lyxigare produkt med oerhört fina råvaror (som alltid) med ekologiska, kallpressade oljor och fetter för att inte tala om det värdefulla morotsextraktet. Det bygger upp en helt naturlig pigmentering året om och ger fina förutsättningar att kunna njuta av solen.

 

Så detta är ansiktslotionen du kan använda dagligen eller

använda till hela kroppen innan solning.

 

Det här är en veganprodukt, hade vi tillsatt bivax hade den blivit mer vattenresistent men vi har valt att så många som möjligt ska se detta som ett solklart alternativ som sommarlotion.

 

Det första du kommer att märka när du applicerar lotionen är att den är lite kornig, det är det råa sheasmöret och vi har valt det framför det helt släta, vita raffinerade sheasmöret eftersom alla oljor och fetter som har viss naturlig SPF ska vara så råa och oraffinerade som möjligt för att ha högsta möjliga skydd.

Det är också därför vi har valt att tillverka lotionen helt utan uppvärmning, det är som med mat, då behåller man all den ursprungliga näringen.

Så de här kornen då, ja, de smälter inom en sekund och det är en del av det här att välja ekologiskt, ibland kanske det inte är till 100% som det ”brukar” men kanske är det dags att tänka om vid vissa känslor och vanor man har för att kunna leva mer hållbart. Kanske står man ut med att det är kornigt i en sekund istället för att tillföra oerhört skadliga ingredienser som man inte vet vad det är. Det är sådana val vi kommer att få göra till mans o kvins framöver….

 

Det är en utmaning att få till den här lotionkonsistensen och här vill vi verkligen poängtera att lotioner ALLTID ANNARS tillverkas med vatten (70-90% vatten är det vanligaste) – vår formula är HELT solid och innehåller inget vatten utan deåt är bara konsistensen som vi vill likna vid en lotion.

Ja, vi har ju förstås inga stabiliseringsämnen, färgämnen, konserveringsämnen eller något som helst främmande i – det betyder i det här fallet att Morotssol ibland kan separera lite och skikta sig, framförallt om det är extravarmt eller extrakallt. Skaka den kraftigt innan användning är det enkla receptet mot det och har den blivit alltför trögflytande i kylan så ställ den varmt eller håll om flaskan med händerna. Och för att så mycket näringsämnen som möjligt ska behållas så exponera den så lite som möjligt för ljus – även om den är så vacker att man nog vill ha den framme – så härligt morotssolig som den är.  

 

Smörj in dig varje morgon för en fin lyster och för massvis av näring till ditt ansikte, kanske lite extra vid kindbenen om du vill ha en liten aning färg.

Har man tänkt sig att använda den innan solning så är det viktigt att man smörjer in sig en bra stund innan exponeringen. 

 

Välkommen att prova en ny favorit! Den kommer i ftalatfri PET-flaska på 100 ml!

 

 

 

lektion 2

 

DET VIKTIGA VALET AV DEODORANT OCH HUR DU KAN GÖRA EN VÄLGÖRANDE DETOX DÅ OCH DÅ!

 

När du vill välja en ekologisk, mer naturlig och hållbar väg vad gäller kroppsvårdsprodukter så finns det en mängd val att fundera på och ta ställning till.

 

Ett av de viktigaste besluten gäller vad du smörjer eller sprutar under armarna för att inte lukta svett.

 

Valet av deodorant gör en jätteskillnad för dig själv och hela ditt välmående och för vår gemensamma miljö. En mängd ohälsosamma ingredienser ingår i konventionella antiperspiranter, deodoranter och sprayer.

 

Nästan alla på marknaden förekommande deodoranter innehåller bl a aluminiumklorid, kika på INCI-listan bakpå din deodorant och se om det finns med. Namn på olika aluminiumföreningar i deodoranter kan heta aluminiumklorid, aluminiumkolydrat, aluminiumacetat eller aluminiumacetotartrat.

 

I själva verket så är det så att om du går in i en vanlig matbutik och ser hylla efter hylla med deodoranter så hittar man mycket, mycket sällan en deo UTAN aluminiumklorid. 

 

Aluminiumklorid (klor och alkohol) bidrar till minskad möjlighet för armhålan att sköta den naturliga reningsprocessen (genom svett) (tillsammans med det andra fantastiska reningssystemet urinen). Så nästan alla vanliga deodoranter motverkar alltså vår svettlukt mer mekaniskt, aluminiumet täpper helt till svettkörtlarna och stoppar den naturliga processen med svett som renar.

 

Armhålan med dess lymfkörtlar är en mycket central plats för utrensning av slaggprodukter från kroppen och dessutom är huden här mycket tunn. Kroppens egna otroligt fiffiga reningssystem utsöndrar i armhålan slaggprodukter och orenheter från mat, luft, material runt omkring oss och inte minst, konventionella kroppsvårdsprodukter som dagligen tillför kroppen en mängd mycket tuffa ämnen som kroppen inte kan hävda sig mot och som lagras i en del av kroppens organ.

 

 

Fundera på om du verkligen vill tillföra kroppen detta? Att använda konventionella deodoranter med innestängande funktion låter ju onekligen som en mycket dålig idé.

 

Trots det, använder de allra flesta fortfarande sådana deodoranter. En naturlig andning försvinner och vi är rädda att det ska lukta så det är bara att spruta på spray eller antiperspirant och inte fundera över vad detta kan leda till.

 

Fundera istället på om det finns något alternativ både att hålla torrt o luktfritt SAMTIDIGT som det kan ske en naturlig andning och utrensning i armhålan.

 

Det alternativ vi erbjuder är Marigold Deodorantkräm. Ja, nu är det ju inget nytt, vi har tillverkat tusentals deodoranter och det är en av våra storsäljare. Bevis på att den är omtyckt kommer till oss varje dag och det är en produkt som verkligen används av både män och kvinnor.

 

Den tillverkas av råvaror som kroppen känner igen, en naturlig andning sker samtidigt som de flesta vittnar om hur säkert det känns med att vara luktfri, på jobbet, på träningspass och föreläsningar. Läs mer om vår deodorantkräm under fliken ”Våra produkter”.

 

 

Många som använder Marigold Deodorantkräm upplever att man efter en tids användning svettas mindre, luktar mindre och att man behöver använda krämen mer o mer sällan. Det är många som använder den bara varannan dag eller ännu mer sällan.

 

Då man använder de här naturliga råvarorna som kroppen känner igen så blir det en naturlig rensning, en detox och det är ju fantastiskt att man liksom får den rensningen av slaggprodukter på köpet.

 

Några mycket få personer kan inledningsvis få en kraftig svettlukt under några dagar (faktiskt ännu längre ibland) när man börjar med vår deodorant. Med bakgrund av ovanstående så förstår man att en rensning, en detox, har påbörjats, det kan vara slaggprodukter som nu äntligen får komma ut. Skulle du drabbas av detta, så, förutom att du blir av med orenheter och rester från eventuella tidigare aluminiumdeos bl a, så kommer du efter en tid att få till den där härliga balansen som gör att du antagligen aldrig vill gå tillbaka till konventionella deos, ever.

  

Vill du ändå göra en lite mer omfattande utrensning så har vi ett toppentips till dig!

 

DETOXA DINA ARMHÅLOR!

 

Det här är ett tips från oss som du kan använda när som helst för att göra en utrensning av slaggprodukter i armhålorna (många sjukdomssymtom, trötthet mm kan i själva verket vara kvarvarande orenheter i kroppen) eller som man kallar det nu för tiden, en detox!

 

Du som vill prova blir nog inte besviken. Det är en metod som drar ut gamla kemikalier och toxiner ur huden och armhålevävnaden och som samtidigt så att säga speedar upp övergången från konventionella till naturliga deos för dig som nu startar din ekoresa.

 

Bentonitlera som är huvudingrediensen är en basisk lera som kan dra ut gifter, slaggprodukter och orenheter ur kroppen. Mer specifierat är det ett vulkaniskt lermineral och den har länge använts som reningslera.

 

När bentonitleran blandas med vatten sväller den som en porös svamp och det är då den kan dra ut gifter och toxiner ur kroppen som elektrisk attraktion och leran renar också huden genom att balansera kroppens pH-nivåer.

 

Detoxen (armhålerensningen) gör du på detta sätt:

 

1 msk bentonitlera (kan handlas i välsorterade hälsokostaffärer eller på nätet, ska vara en                   100% ren naturlig lera)

1 tsk äppelcidervinäger

1-2 tsk vatten

 

Mixa allt i glasburk tills det blir som gräddfil, helst ska man använda en träsked eller likn, man ska ej använda metallredskap när man använder bentonitlera.

 

Sprid leran i jämnt lager i armhålorna o låt det vara kanske 5-10 min första gången, håll koll så att det inte börja göra ont (tvätta bort leran direkt i så fall), dock blir det lite rödare än vanligt då den här rensningen sätter igång blodcirkulationen.

 

Tvätta av i duschen eller med en varm våt tvättlapp.

 

Gör detta någon enstaka gång för ordentlig utrensning eller om du skulle få dålig lukt i armhålan vid övergången till naturlig deodorant, upprepa denna behandling 1 gång/dag tills den dåliga lukten försvinner. Det kan ske efter bara en gång eller så får du upprepa detta några dagar. Tål du rensningen efter första gången så prova att detoxa 15-20 min de efterföljande gångerna.

 

 

 

lektion 1

 

HUR BEHANDLAR VI EGENTLIGEN

 

VÅRT STÖRSTA ORGAN?

 

HUDEN HAR EN YTA PÅ CA 2 KVADRATMETER (OCH DEN VÄGER CA 4 KG)!

DIN HUD HAR MASSOR MED UPPGIFTER, DEN SKA SKYDDA MOT BAKTERIER, VIRUS, SKADLIGA UV-STRÅLAR, HÅLLA KROPPSTEMPERATUREN, BILDA D-VITAMIN MED SOLENS HJÄLP OCH FUNGERA SOM RENINGSVERK!

MÅNGA AV OSS HAR FÖRSTÖRT DEN MJUKA HUD VI FÖDDES MED, DELVIS GENOM STRESS, AVGASER, KEMIKALIER OCH STARKT SOLLJUS MEN OCKSÅ PÅ GRUND AV ATT VI UNDER LÅNG TID SKRUBBAT OCH SMÖRJT IN OSS MED TRADITIONELLA PRODUKTER SOM TORKAR UT ELLER TÄPPER IGEN HUDENS PORER.

DET FINNS OMKRING 10.000 OLIKA ÄMNEN SOM ANVÄNDS I HUDVÅRDSPRODUKTER OCH KANSKE SKA MAN FUNDERA PÅ VILKA MAN TILLFÖR DETTA MYCKET OSKYDDADE ORGAN…

VARFÖR ANVÄNDS DÅ ALLDELES FÖR STARKA OCH MILJÖVIDRIGA RÅVAROR I KONVENTIONELLA KROPPSVÅRDSPRODUKTER?

SYNTETISKA ÄMNEN ÄR OFTA BETYDLIGT BILLIGARE ÄN RIKTIGA RÅVAROR. DESSUTOM TILLSÄTTS STORA MÄNGDER VATTEN (aqua) OCH MINERALOLJOR (petroleum, paraffinum osv) FÖR ATT DRYGA UT PRODUKTEN OCH KUNNA PRESSA PRISERNA.

MYCKET VATTEN I PRODUKTEN INNEBÄR ATT MAN MÅSTE HA MYCKET KONSERVERINGSMEDEL!

MINERALOLJOR, VASELIN OCH PARAFFIN SOM FINNS I DE ALLRA FLESTA KROPPSVÅRDSPRODUKTER ÄR RESTPRODUKTER FRÅN RÅOLJA. DE LÄGGER SIG SOM EN FILM ÖVER HUDEN OCH TILLFÖR INGET VÄRDEFULLT UTAN TÄPPER IGEN HUDENS PORER OCH FÖRHINDRAR DÄRIGENOM HUDEN ATT AVGE SLAGGPRODUKTER OCH ATT TA UPP FUKT OCH NYTTIGA VITAMINER. DESSUTOM TORKAS HUDEN UT PÅ SIKT GENOM ATT HUDENS EGNA NATURLIGA FETTPRODUKTION TAS BORT.

 

Nu är det dags att ta hand om huden på riktigt istället!

Tillför din hud naturliga och ekologiska råvaror för att få näring och balans.