Naturtvål

                         

                         PRIS: 90,-

 

MILJÖVÄNLIG NATURTVÅL TILLVERKAD FRÅN SCRATCH SOM DU KAN ANVÄNDA TILL BÅDE

SCHAMPO / DUSCHTVÅL / HANDTVÅL / RAKTVÅL     120 - 130 g 

 

TVÅL 1: KOKOSMJÖLK / ROSA LERA / KAMOMILL   (läs mera längst ner)  

TVÅL 2: RASULLERA / GRÖN LERA / SPIRULINA   (läs mera längst ner)

TVÅL 3: MOROT / SHEASMÖR / GERANIUM   (läs mera längst ner)

Vegan

Återvunnet papper i etiketten samt cellofanpapper för att det ska bli hygieniskt.

Rejäl och mycket miljövänlig bar, hela 120-130 g (handskurna så det varierar). 

 

Välj att använda våra tvålar som schampo/balsam eller kanske du föredrar att ha den som allra bästa återfettande och återfuktande duschtvålen. Är förstås superfin att ha även som hand- och ansiktstvål på en luftig tvålhållare i badrummet. Det är dessutom en utmärkt raktvål!

Vilken perfekt resekompis! Istället för att släpa på alla dessa flaskor och burkar med hårvård och duschcremer så använd vår härliga bar som tar minimalt med plats. 

Använd naturtvålen minst 3 ggr innan du bildar dig en uppfattning om du vill ha den som schampo, enstaka personer kan behöva vänja håret vid produkter med naturliga råvaror innan det blir den perfekta balansen som man vill uppnå. Någon av våra tvålar är med all säkerhet perfekt för just dig!

 

Det här är en helt annan produkt än en konventionellt tillverkad tvål med starka tensider, kemikalier och silikoner. Produktionsprocessen gör alltid naturliga tvålar något basiska och vissa föredrar att avsluta hårtvätten med en

ÄPPELCIDERVINÄGERSKÖLJNING

som sluter hårfjällen och gör håret mjukt och glansigt:

Direkt efter att håret är färdigsköljt som vanligt så skölj håret ytterligare en gång med en blandning av vatten och ÄCV (ta ungefär ¼ vinäger och ¾ vatten till att börja med, har du något fett hår så prova med ännu lite mera vinäger, har du torrt hår så kanske du ska ta mindre vinäger), prova dig fram. Häll över hår och hårbotten (eller använd en sprutflaska efter duschen), massera lite lätt i hår och hårbotten och skölj inte ur efteråt, vinägerlukten försvinner snabbt. Ph-värdet neutraliseras, hårfjällen sluter sig fint och håret blir mjukt och får fin glans.

Detta är superenkelt och verkligen värt att prova!

                                 

 

 

LÄS GÄRNA DETTA OM VÅRA NATURTVÅLAR OCH OM HÅRTVÄTT I ALLMÄNHET:

 

* Våra tvålar innehåller mycket fina råvaror bl a för att vårda håret och är därför lite dyrare än vanliga tvålar. Dessutom har tvålarna en mognadstid på minst 6 veckor innan de är färdiga och av den kvalitet vi vill erbjuda. Jämför priser endast med hantverkstvålar och inte med industriframtagna tvålar där man använder helt andra metoder och ingredienser. Våra tvålar blir inte exakt lika eftersom vi tillverkar dem för hand och skär varje tvål en och en men det är det som är riktigt spännande, de blir något olika varje gång.

 

* Du duschar hår o kropp som vanligt och sedan kan du antingen gnugga runt med en blöt tvål på olika ställen i håret eller också göra ett lödder i händerna och gno in. Mycket viktigt i båda fallen är att schampot ska masseras in i hårbotten under en stund för att tillföra de fina ingredienserna och för att få igång blodcirkulationen (som också bidrar till att stimulera hårväxten).

 

* Superlätt att raka benen, löddra tvålen direkt på benen när du badar eller duschar, raka och få ett riktigt fint resultat. Med vår tvål blir huden samtidigt skönt återfettad, återfuktad och mjuk!

 

* Du använder förstås tvålen även till duschtvål, så låt gärna schampot verka i håret en minut eller två medan du tvålar in dig. Efteråt är det viktigt att man sköljer noggrant och med så svalt vatten man står ut med. Det räcker oftast att tvätta håret en gång och du, ingen i vår testpanel har behövt balsam efteråt. (läs mera på framsidan om vinägerskölj)

 

* När man använder den s k kallpressade metoden vid tvåltillverkning så blandar man olika vegetabiliska oljor och fetter med vätska (t ex kokosmjölk) och soda. Sodan är helt nödvändig för att få till en reaktion med oljorna och då bildas det tvål (saponifiering) samt lyxigt glycerin som tillför fukt till hår och hårbotten. Sodan är då helt förbrukad och existerar inte i den färdiga produkten.

 

* Naturtvålen löddrar oftast väldigt rejält, hur mycket beror bl a på om du har hårt eller mjukt vatten samt beror på vilka oljor vi använt i de olika tvålsorterna. Löddret har en annan, lenare och vårdande känsla än i konventionella tvålar och schampon med starka tensider.

 

* Vi har märkt med våra naturtvålar att det är individuellt vilken tvål man föredrar av de vi erbjuder. Personer med både mycket torrt hår och andra med väldigt fett hår kan föredra samma tvål så man får testa sig fram till vilken som är bäst och vi kan därför inte ge några exakta rekommendationer.

 

* Du kommer antagligen att märka att tvätt med vår naturtvål gör ditt hår mjukt, följsamt och att du kommer att känna en avsevärd förbättring av ev hårbottenproblem du har inklusive kli och eksem. Det här kommer att göra att du med största sannolikhet behöver tvätta håret mycket mera sällan är nu brukar.

 

Det är verkligen något att tänka på: Försök att tvätta ditt hår mera sällan än du kanske gör idag, det är en stor del av besvärliga hår och hårbottnar. Det slår ut kroppens egen fettproduktion och balans och det är naturligtvis dåligt för miljön att tvätta håret ofta, speciellt med konventionella schampon med starka kemikalier. Vill du bidra med en hållbar livsstil så är det nödvändigt att få ner antalet hårtvättar per vecka, naturtvålen kommer definitivt att bidra till detta!

 

* Vi rekommenderar att man investerar i en bra microhandduk som är mera skonsamt att vira runt håret än en frottéhandduk. Microhandduken suger upp och torkar håret mycket fortare så du inte behöver slita i dyblött hår samt att den flossar inte upp hårfjällen i varje hårstrå på det sätt som en frottéhandduk kan göra. Det kan vara en bra investering att köpa en lite dyrare (ej den noppriga typen) och tillräckligt stor handduk endast för hårtvätt, du kan använda den i många år och du kommer att märka skillnaden.

 

 

Viktigt att man ALLTID EFTER ANVÄNDNING STÄLLER TVÅLEN ATT TORKA TILL FULLSTÄNDIGT SÅ RÄCKER DEN LÄNGRE. Får den ligga blött kommer den att lösas upp. Använd en luftig tvålställning som inte samlar vatten!

 

DELA GÄRNA VÅRA NATURTVÅLAR I FLERA DELAR OM DU TYCKER DET BLIR SMIDIGARE

                  

Vi hoppas du vill testa alla våra hantverks-

tvålar för att hitta din favorit, det gör en mycket stor skillnad för din hud, ditt hår och vår värdefulla natur. Ett riktigt stort

steg för en hållbar livsstil!

 

 

 

VÄLJ MELLAN DESSA LÄCKERHETER!

 

TVÅL 1   KOKOSMJÖLK /  ROSA LERA  /  KAMOMILL

Skön och mild och helt utan doft, alltså inga eteriska oljor. Den är tillverkad så att alla ska kunna tåla den och få ett riktigt fint resultat. Har du kli i hårbotten ska du definitivt ge den här tvålen en chans! Alla ingredienser ovan passar speciellt känslig hud och hårbotten men detta är verkligen en naturlig tvål för alla!

Kokosmjölk ger ett mjukt och lent hår och svalkar torr hårbotten, rosa lera och kamomill är lugnande och kan användas även av de som har mycket känslig hårbotten och rosa leran är djuprengörande.

Kom ihåg att den här tvålen också är utmärkt även som handtvål och duschtvål till den som har problemhy eller ofta är allergisk. Härligt återfettande och återfuktande!

INCI: Olea europea oil (OLIVOLJA), Cocos nucifera oil (KOKOSOLJA), Oleum persea americana oil (AVOCADOOLJA), KOKOSMJÖLK, Natriumhydroxid (SODA), Brassica napus seed oil (RAPSOLJA), Helianthus annus seed oil (SOLROSOLJA), Vitellaria paradoxa (SHEASMÖR), Matricaria chamomilla (KAMOMILL), Pink clay (ROSA LERA)

 

TVÅL 2   RASULLERA/ GRÖN LERA / SPIRULINA

En kraftfull och djuprengörande tvål som doftar fräscht av pepparmint, rosmarin och tea tree (eteriska oljor)!

Ger både besvärlig hårbotten och t ex acnehy en match men kan användas av alla som tål eteriska oljor. Vid acnehy tvätta regelbundet med denna tvål och många upplever en avsevärd skillnad med bl a mindre porer och en fräsch renhet. En perfekt raktvål, löddra in t ex benen vid dusch och raka. Oljorna är återfettande så det kliar sällan efteråt.

Rasullera och grön lera absorberar fett och smuts utan att skada huden eller hårets struktur och naturliga fettlager samt tillför mineraler. Spirulinan ger mycket näring och är skönt återfuktande.

Vi har valt att överfetta denna naturliga tvål med den lyxiga och dyra jojobaoljan som liknar kroppens eget sedum, vilken gör den extra hudvårdande.

INCI: Prunus amygdalus oil (MANDELOLJA), Ricinus communis oil (RICINOLJA),  Olea europea oil (OLIVOLJA), Cocos nucifera oil (KOKOSOLJA), Aqua puricata (VATTEN), Natriumhydroxid (SODA), Simmondsia chinensis oil (JOJOBAOLJA), Moroccan lava clay (RASULLERA), Green clay (GRÖN LERA), Spirulina pacifica (SPIRULINA), Mentha peperita (PEPPARMYNTA), Rosmarinus officinalis (ROSMARIN), Melaleuca alternifolia (TEA TREE)

 

TVÅL 3  MOROT / SHEASMÖR / GERANIUM

En mycket näringsrik tvål som innehåller både färsk ekologisk morotsjuice och morotsextrakt. Morot är verkligen en superingrediens för ditt hår om du vill använda tvålen som schampo. Dessutom ger det fin glans då du använt det en tid. PERFEKT skön och löddrande även som återfettande duschtvål!

Sheasmör återfuktar och skyddar hud och hår för yttre påverkan. De tre eteriska oljorna geranium, ylangylang och mandarin har alla stimulerande och stärkande effekt på hårbotten och ger morotstvålen en härlig, solig doft.

INCI: Olea europea oil (OLIVOLJA), Cocos nucifera oil (KOKOSOLJA), Daucus carota juice (REN MOROTSJUICE), Helianthus annus seed oil (SOLROSOLJA), Ricinus communis oil (RICINOLJA), Natriumhydroxid (SODA), Sesamum indicum seed oil (SESAMOLJA), Vitellaria paradoxa (SHEASMÖR), Daucus carota extract in jojoba oil (MOROTSEXTRAKT I JOJOBAOLJA), Tocopherol Helianthus anuus seed oil (E-VITAMIN I SOLROSOLJA), eterisk olja av GERANIUM, YLANGYLANG, MANDARIN, PAPRIKAPULVER som dekoration