LYXIG MOROTSBALM

 

      PRIS: 160,-

LYXIG MOROTSBALM 100 ml            

PETFLASKA MED PLASTLOCK UTAN FTALATER SOM SKA ÅTERVINNAS

Veganprodukt

Inga eteriska oljor

 

NU HAR VÅR POPULÄRA LYXIG MOROTSBALM FÅTT EN FRÄSCH UPPDATERING

VAD SÄGS OM ATT VARJE DAG SMÖRJA IN ANSIKTET MED MUYAOSMÖR, KOKOSOLJA, SHEASMÖR, AVOCADOOLJA, MOROTSEXTRAKT, HALLONFRÖOLJA, KAROTIN OCH E-VITAMIN I SOLROSOLJA

DET HÄR ÄR LYX PÅ RIKTIGT OCH SKÖNARE EKOBOOST FÅR DU LETA EFTER

 

EXPONERA INTE FLASKAN FÖR SOLLJUS OCH FÖRVARA DEN OM MÖJLIGT NÅGOT SVALT SÅ BEHÅLLER DEN KONSISTENSEN BÄTTRE!

Dock så kan det vara så att du efter transporter med olika temperaturer får skaka flaskan mycket kraftigt då du får hem den så att kokosoljan inte bildar en propp högst upp. Skaka flaskan ordentligt då och då så behåller den sin lotionkonsistens.

 

 

LÄS FÖRST GÄRNA LEKTION 3 I MARIGOLDSKOLAN! 

Den här näringsbomben är en fräsch och mycket skön lotion som doftar milt av kokos och muyaosmör och återfettar och återfuktar all slags hud, ÄVEN MOGEN ELLER IRRITERAD HY, en riktigt lyxig ekologisk nyhet.

Balmen är fullständigt ren och naturlig och samtliga råvaror har en viss naturlig solfaktor, det finns ingen kemisk eller fysikalisk solblockerare som beskrivet i Marigoldskolan lektion 3 utan man utnyttjar samtliga ingrediensers naturliga SPF (Sun Protection Factor). Vad just denna specifika produkts SPF är kan vi inte och får inte ange. Det är viktigt att du själv tar ställning och provar dig fram, smörj in dig ofta, låt balmen gå in lite innan du vistas i solen, skydda dig i skuggan om du vet med dig att du har mycket solkänslig hud, smörj in dig extra om du badar. Använd produkten med förstånd och hitta en solexponering som passar just dig.

Som vanligt är det här en multiprodukt från oss som tillverkar Marigoldserien, kanske är det din nya ansiktsfavorit? Den är helt utan vatten varför den är utmärkt även vid vinterns solstrålar.

Det är en lite lyxigare produkt med oerhört fina råvaror (som alltid från oss) med ekologiska, kallpressade oljor och fetter för att inte tala om det värdefulla morotsextraktet. Moroten bygger upp pigmenteringen så använder du Lyxig Morotsbalm regelbundet, helst varje dag, så är du bättre rustad när solen blir lite starkare, perfekt både inför och under hela sommaren eller solsemestern!

 

Så detta är lotionen du kan använda dagligen året runt eller använda till hela kroppen en stund innan solning.

 

Det här är en veganprodukt, hade vi tillsatt bivax hade den blivit mer vattenresistent men vi har valt att så många som möjligt ska ha nöje av den här sköna produkten.

Vi har valt att tillverka lotionen helt utan uppvärmning, det är som med mat, då behåller man all den ursprungliga näringen.

 

Det är en utmaning att få till den här lotionkonsistensen och här vill vi verkligen poängtera att lotioner ALLTID annars tillverkas med vatten (70-90% vatten är det vanligaste) – vår formula är HELT solid och innehåller inget vatten utan det är bara konsistensen som vi vill likna vid en lotion.

Ja, vi har ju förstås inga stabiliseringsämnen, färgämnen, konserveringsämnen eller något som helst främmande i – det betyder i det här fallet att LYXIG MOROTSBALM ibland kan separera lite och skikta sig, framförallt om det är extravarmt eller extrakallt. Skaka den kraftigt innan användning är det enkla receptet mot det och har den blivit alltför trögflytande i kylan så ställ den varmt (ställ över element ett tag eller håll om flaskan med händerna). Effekten är densamma vilken konsistens produkten än har. Och för att så mycket näringsämnen som möjligt ska behållas så exponera den så lite som möjligt för ljus – även om den är så vacker att man nog vill ha den framme – så härligt morotssolig som den är.  

 

Så, förutom att samtliga råvaror har en naturlig SPF så kan man hitta följande egenskaper:

Kokosoljan ger en mycket skön och mjuk konsistens och den är idag en allt-i-allofavorit hos många. 

Avocadoolja återfuktar huden och fördjupar solbrännan samt ger massor av näring till huden. Passar till normal och mogen hy.

E-vitaminet (vegetabiliskt förstås, från sojabönor) i solrosolja funkar som antioxidant och håller de fria radikalerna stången samt håller LYXIG MOROTSBALM fräsch längre.

Karotin ger snabbare pigmentering av huden och tillsammans med morotsextraktet stimulerar den blodcirkulationen, ger en mängd näringsämnen samt ger produkten fin färg. Vid regelbunden användning kan ansiktet få en svag fräsch lyster!

Sheasmöret bevarar fukt och är mycket mjukgörande samt antiinflammatoriskt.

Muyaosmör är en annan sort av sheasmör som ökar hudens elasticitet och det har verkligen blivit en ny favorit! Du kommer att känna en mycket svag choklad/kokosdoft av denna härliga ingrediens.

Hallonfröolja är cellförnyande och mycket fin och exklusiv för mogen hud. Innehåller både Omega 3, 6 och 9 och är återfuktande. Har en hög spf-faktor!

 

Smörj in dig varje morgon för en fin lyster och för massvis av näring till ditt ansikte, kanske lite extra vid kindbenen om du vill ha en liten aning färg.

Har man tänkt sig att använda den innan solning så är det viktigt att man smörjer in sig en bra stund innan exponeringen. 

 

INCI: Cocos nucifera oil (KOKOSOLJA), Vitellaria paradoxa nilotica (MUYAOSMÖR), Vitellaria paradoxa (SHEASMÖR), Persea gratissima oil (AVOCADOOLJA), Rubus idaeus oil (HALLONFRÖOLJA), Daucus carrota (MOROTSEXTRAKT), Beta caroten (KAROTIN), Tocopherol Helianthus anuus seed oil (E-VITAMIN I SOLROSOLJA