Ringblomssalva

                    PRIS: 95,-

RINGBLOMSSALVA  lavendel / geranium (doftpelargon)  60 ml    

BURK, LOCK OCH ETIKETT I ÅTERVUNNEN KARTONG/PAPPER, KOMPOSTERBART

En kvalitetssalva som har läkande effekt på torr hud, självsprickor, trasiga nagelband och hudirritationer. Många använder salvan dagligen som hjälp mot olika slags eksem och psoriasishud. Kan lindra vid brännsår både från solen och om du bränt dig på spisen (men bara vid torra brännsår) eller på t ex brännässlor. Prova även som lindring vid insektsbett och smörj på lite innan du ska ut bland myggen, de eteriska oljorna har en viss avskräckande effekt. Men kan också lindra kli efter insektsbett!

Det här är också en lindrande och mjukgörande salva om du har problem med hemorrojder eller åderbråck. De eteriska oljorna lavendel och geranium är effektiva så använd flera gånger per dag när du har besvär, det kan lindra avsevärt.

Kan även lindra svedan efter rakning på ben och i ansikte. Våra Naturtvålar är för övrigt en mycket bra och återfettande raktvål om man vill slippa just sveda och irritationer. Löddra upp och raka, lätt!

Smörj in ansiktet på vintern så skyddar bivaxet i salvan mot förfrysning och skador på hudens ytliga blodkärl.

Glöm inte att smörja in händer och fötter på dina äldre vänner och släktingar, smörj in den feta salvan och massera en stund, det är mycket skönt. Borde finnas inom all äldrevård då den kan ge lindring och är mjukgörande vid liggsår och skrovlig hud.

Vi använder en fin blandning av olivolja och tistelolja som ger en lagom fet bas till vår salva. Bivaxet skyddar huden samtidigt som den inte täpper till porerna och ringblomma är läkande och innehåller mängder av ämnen som din hud mår bra av. E-vitamin och karotin är välgörande för torr och trött hud och är cellförnyande (därför mjukgörande). E-vitaminet håller också salvan fräsch länge så att inget ytterligare konserveringsmedel måste användas. De lyxiga och kraftfulla eteriska oljorna lavendel och geranium är talgbalanserande och lugnande för huden samt ger salvan en fantastisk doft.

En allroundsalva som alla borde ha på nattygsbordet, passar även grovarbetaren med ständiga självsprickor och småsår, varför inte ge en burk till din närmaste hantverkare! Det är en helt annan slags salva än de vanliga på marknaden fulla med petroleumoljor som inte alls ger någon långvarig verkan som vår ringblomssalva utan istället stoppar kroppens egen fettproduktion och ger obalans!

 

INCI: Olea europea oil (OLIVOLJA), Cathamus tinctorius oil (TISTELOLJA), Cera flava (BIVAX), Calendula officinalis (RINGBLOMMA), Tocopherol Helianthus anuus seed oil (E-VITAMIN I SOLROSOLJA), Beta caroten (KAROTIN), eterisk olja av Lavandula angustifolia (LAVENDEL), Pelargonium graveolens (GERANIUM (doftpelargon)), (limonen, geraniol, linalool samt citronellol ingår naturligt i de eteriska oljorna)