Ringblomssalva doftfri / TASSALVA TILL HUND O KATT

             

                         PRIS: 85,-

RINGBLOMSSALVA  Doftfri  60 ml

BURK, LOCK OCH ETIKETT I ÅTERVUNNEN KARTONG/PAPPER, KOMPOSTERBART

 

Läs mer under Ringblomssalva lavendel/geranium!

Samma fina bas som ovanstående ringblomssalva men här har vi uteslutit de eteriska oljorna. Man ska vara medveten om att eteriska oljor kan vara mycket verksamma.     T ex äkta lavendel och geranium (doftpelargon) som vi har i vår salva är kraftfulla eteriska oljor som en del (mycket få) människor kan vara allergiska emot.

Då man använder vår fina ringblomssalva till småbarn och babystjärtar så tycker vi att det passar bättre med denna variant som har en mildare effekt på babyhuden än den med kraftfulla eteriska oljor.

Samma sak med husdjursvård. En hund klarar ofta insmörjning av vår vanliga salva med eteriska oljor men för små hundar och hundar med allergi rekommenderar vi att använda den här salvan utan doft då de gärna slickar på salvan. Smörj in hundens trampdynor regelbundet för att slippa sprickor och använd den även till andra sår på hunden samt till katt och även till hästar om de får sår. Bivaxet skyddar också trampdynan mot kyla, smuts och salt så ta för vana att smörja in hunden under kalla vinterdagar.

En skrovlig och torr trampdyna kan göra ont och vara obehagligt för hunden, det är väldigt lätt avhjälpt med den här salvan.

På katter är det speciellt viktigt att använda ringblomssalvan utan eterisk olja, de kan vara oerhört känsliga mot de kraftfulla oljorna. Flera av våra kunder har alltid salvan att smörja in sina katters sår med kring mars månad....

Vi tycker det är lika viktigt att husdjur får använda produkter utan kemikalier och syntetiska tillsatsmedel som vi själva, så satsa på en bra och dryg allroundsalva för din bästa vän!

Denna salva är till även för dig som av någon anledning inte vill ha doft i dina produkter, dock doftar det en liten, liten aning av bivax.

En kvalitetssalva som har läkande effekt på torr hud, självsprickor, trasiga nagelband och hudirritationer. Många använder salvan dagligen som hjälp mot olika slags eksem och psoriasishud. Kan lindra vid brännsår både från solen och om du bränt dig på spisen (men bara vid torra brännsår) eller på brännässlor. Prova även som lindring vid insektsbett. 

Smörj in även ansiktet på vintern så skyddar bivaxet i salvan mot förfrysning och skador på hudens ytliga blodkärl.

Glöm inte att smörja in händer och fötter på dina äldre vänner och släktingar, smörj in den feta salvan och massera en stund, det är mycket skönt. Borde finnas inom all äldrevård då den skänker mycket lindring och är skönt välgörande för liggsår och skrovlig hud.

En allroundsalva som alla borde ha på nattygsbordet, passar även grovarbetaren med ständiga självsprickor och småsår, varför inte ge en burk till din närmaste hantverkare! Det är en helt annan slags salva än de vanliga på marknaden fulla med petroleumoljor som inte alls ger någon långvarig verkan som vår ringblomssalva utan istället stoppar kroppens egen fettproduktion och ger obalans!

 

INCI: Olea europea oil (OLIVOLJA), Cathamus tinctorius oil (TISTELOLJA), Cera flava (BIVAX), Calendula officinalis (RINGBLOMMA), Tocopherol Helianthus anuus seed oil (E-VITAMIN I SOLROSOLJA), Beta caroten (KAROTIN)