Ringblomsschampo

                                     

                                                     PRIS: 125,-

 

RINGBLOMSSCHAMPO 250 ML 

 

PLASTFLASKA OCH LOCK UTAN FTALATER SOM SKA ÅTERVINNAS

 

Supermilt och naturligt schampo som ger ett friskt hår med balanserad hårbotten, dessutom får du en naturlig balsameffekt av guarkärnmjölet

         

Välj mellan eterisk olja av ROSMARIN / LAVENDEL eller CITRON / LIME eller 

DOFTFRI (FÖR DIG SOM INTE TÅL ETERISKA OLJOR)  

 

      

Milt schampo med ringblomsextrakt för extra näring till hår och hårbotten. Flera personer med hårbottenbesvär väljer detta schampo eftersom vi bara använder den milda tvättensiden sockertensid (godk av Naturskyddsföreningen) som löser smuts och fett. Det är oftast de starka tensiderna som ger ditt hår obalans och det är dessutom mycket dåligt för miljön! Marigoldschampot har även en balsameffekt så du behöver inte använda ytterligare balsam.

Dessutom kallpressad ekologisk olivolja och mandelolja som återfettar och återfuktar hårbotten och ger glans, guarkärnmjöl gör håret antistatiskt och ger viss balsameffekt, vatten för att schampot ska få lagom konsistens och inte bli för starkt, gurkmeja ger schampot sin vackra färg och har länge använts i bl a Asien på sår och hudsjukdomar, den har antiflammatoriska egenskaper för din hårbotten och innehåller rikligt med antioxidanter, carrageenan (rödalg) för volym, bittersalt (kallas också epsomsalt) används för att tillföra näring och mineraler till hårbotten och för förtjockning, ringblomma för mild och läkande effekt på hårbotten samt fantastiskt lyxiga eteriska oljor som ger en viss effekt i form av att Rosmarin/Lavendel passar extra bra vid känslig hårbotten och något torrare hår och Citron/Lime passar något bättre till tunnare och något mer fett hår, man ska dock se det som att de fungerar för alla slags hår, det är mer vilken doft du föredrar, de är tillverkade av samma bas. Eteriska oljorna ger effekt vid själva schamponeringen och ger inte någon doft till håret. Det doftfria alternativet är för dig som kanske inte tål eteriska oljor eller ej vill ha doft i din hårvårdsprodukt.

Milt, passar alla hårtyper, ett verkligt populärt schampo med mycket fina ingredienser för att du ska få ett så naturligt hår som möjligt! Viktigt att du läser mer om ingredienserna under "Råvaror" så du får veta vad de är till för. 

Det här schampot löddrar inte så mycket, nästan inte alls, varför då? Läs under tensider under fliken om våra råvaror. Schamponera gärna två omgångar med lite schampo varje gång och massera hårbotten ordentligt. Det är en vanesak att klara att tvätta håret utan mycket lödder, det blir precis lika rent ändå. Om du överdoserar schampot kan det vara risk för alltför stor avfettning och då förstör du balansen i alla fall. 

Som det står på schampoetiketten är det viktigt att skaka flaskan ordentligt precis innan du ska tvätta håret för att de verksamma ingredienserna ska blandas ordentligt. Dessutom får schampot då en lagom konsistens. Kraftiga tensider ger tjockare schampo, vi har ju inga kraftiga tensider utan använder bl a carrageen och guarkärnmjöl för att få till en krämig konsistens. Men som sagt, skaka schampoflaskan innan du använder det.

Ja, vårt schampo är lite annorlunda, vi vill inte använda kemikalier som är hälso- o miljöfarliga bara för att det ska vara exakt så som kunden förväntar sig. Vi litar på att kunden själv kan ta vettiga beslut vad som är bra för ens egen hälsa och miljön som vi släpper ut alla schamporester till. Grejen är ju att det är du som gör valet. 

 

Nyhet!

Vi använder fr o m 10 mars -15 det lite mer stabila ämnet Rosmarin antioxidant i våra Ringblomsschampon istället för E-vitamin. Det är ett ekologiskt, helt naturligt ämne som gör produkten mer stabil mot oxidation och ger den en något längre hållbarhet.

Rosmarin antioxidant Eko är ett extrakt från rosmarinblad. De antioxidativa egenskaperna sitter i rosmarinens polyfenoler/diterpener. 

I schampot finns vatten (vår enda produkt som innehåller vatten) och det kräver ett stabilt konserveringsämne, Rosmarin antioxidanten är ett jättebra alternativ för att få ett mer hållbart schampo.

E-vitamin (vår E-vitamin tillverkas av GMO-fria sojabönor) och Rosmarin antioxidant är för övrigt två exempel på de absolut naturligaste varianterna av konserveringsmedel man kan använda i hållbar produktion av hud- o hårprodukter. 

Det är dock väldigt mycket annat man bör tänka på för att kunna slippa starka, ofta allergiframkallande syntetiska konserveringsmedel som förekommer i de allra flesta kroppsvårdsprodukterna på marknaden.

Det är verkligen ett riktigt pussel att få ihop vilka råvaror som passar med varandra och få slutprodukten att fungera perfekt för kunden och för oss som verkligen vill göra hållbara kroppsvårdprodukter på riktigt.

    

TIPS FRÅN EKOLOGISKA FRISÖREN:

Glöm inte att massera hårbotten någon minut vid hårtvätt så att alla de fina råvarorna i det här schampot får göra nytta ända ner i hårrötterna och skölj sedan riktigt ordentligt med så svalt vatten som möjligt. Det får inte vara kvar några tensidrester som täpper till hårrötterna, även om vi använder de mildaste så är det viktigt att hårbotten sköljs ordentligt! / UPPREPA SCHAMPONERINGEN - VIKTIGT ATT GÖRA DET 2 GGR OCH VERKLIGEN MASSERA HÅRBOTTEN - DET ÄR SÅ DET FUNGERAR MED EKOLOGISKA SCHAMPON UTAN STARKA TENSIDER. Massagen gör dessutom att blodcirkulationen sätter igång och håret växer snabbare.

 

Borsta eller kamma inte i håret förrän det börjar torka, då glider borsten lätt igenom, dessutom sliter det oerhört på ett hår att borstas när det fortfarande är dyblött och man förstör hårets struktur. Ju mer du låter håret torka desto lättare är det att reda ut det. Prova!

 

Du ska vara medveten om att många delar av vår kropp har vi tillfört farliga kemikalier under lång tid och den kan vara delvis förgiftad. Därför kan det ibland ta lite tid av användning av framför allt vårt hårschampo och även vår fina deokräm innan kroppen är avgiftad och den kan ta till sig de naturliga råvarorna. Håret kanske beter sig lite annorlunda de första gångerna du schamponerar med det här naturliga schampot men ge inte upp. Resultatet man får efter en tids användning brukar vara ett mycket bättre hår än man någonsin haft tidigare. Det är för att man inte längre tillför alldeles för kraftiga kemikalier till sitt hår och sin hårbotten. Om du inte märker skillnad efter första tvätten, prova 1 eller 2 gånger till och märk hur håret och hårbotten börjar få balans.

Du som lider av mycket svåra hårbottenproblem eller bara vill ha en liten uppfräschning av hår och hårbotten någon gång ibland, läs om vår kroppsolja!

 

 

 

Vill du veta ännu mer så fortsätt läsa här!

2012-03-15

Nu är vårt nya schampo färdigt, ja ni behöver inte bli rädda alla ni som regelbundet använder vårt fina ringblomsschampo att det ska bli till det sämre. Vad vi gjort är att tillföra än mer olja i produkten, det är är nu både kallpressad ekologisk olivolja och mandelolja i schampot för riktigt fin glans och för ökad hudvänlighet. Mandelolja innehåller vitamin E, vitamin D, magnesium och kalcium, vilka alla är nödvändiga för en sund hårväxt så detta nya inslag är mums för håret.

Du som medveten konsument känner säkert till det här med tensider. Det är ju så att idag innehåller nästan alla schampon starka tensider som är tvättaktiva ämnen (som ju faktiskt finns i alla rengöringsmedel såsom biltvätt och all rengöring i huset också). Förutom att det inte är bra att släppa ut de här tensiderna i naturen så är de på tok för starka för vår hud och för vår hårbotten. Det här gäller laureth sulfat och lauryl sulfat och de olika varianterna av dem, det finns inte minsta anledning till varför vi skulle använda så starka medel, våra hår blir aldrig så smutsiga.

I Marigoldprodukterna har vi valt att istället använda endast en tvättensid och det är sockertensid, den finns där för en rengörande effekt och för att det ska närma sig en konsistens som dagens konsumenter efterfrågar. Vill du läsa mer om det så läs vid faktan om våra råvaror här bredvid. 

Hur milda tensiderna än är så blir det trots allt en liten uttorkande effekt på hårbotten. Vi har nu valt att tillsammans med att utöka oljemängden för ökad återfettning och återfuktning i hårbotten också dra ner på tensidmängden i vårt populära ringblomsschampo, vi lovar att ditt hår och hårbotten fortfarande blir så rent som du önskar. 

Du ska dock ha i minnet att försöka ta så lite schampo som möjligt vid schamponering, det rengör mer än vad du kan tro utan att man har i massor. 

En del tycker att naturliga schampon gör håret trassligt. Det som händer är att hårfjällen öppnar sig och det är väldigt enkelt att komma ifrån genom att dels acceptera att det är en övergångsperiod om du använt starka schampon tidigare, det viktigaste är dock att du låter håret torka till så mycket som möjligt innan du försiktigt kammar eller borstar ut det. Många förstör sitt hår genom att slita i det medan det är vått, låt det torka och simsalabim så blir allt så mycket bättre! Sedan är ju det den gamla devisen att ju kallare vatten du har när du sköljer håret ju lättare blir det att reda ut det.

 

Med de här tipsen hoppas jag du vill prova vårt nya ännu naturligare schampo med mycket tänk bakom och helt unikt med många fina råvaror, receptet är utarbetat helt från våra egna erfarenheter under 15 år. Tänk på att alla de små val du gör idag och i morgon vad gäller vad du smörjer på dig och har på hud och i hår avgör hur miljön mår långt, långt framöver.

/ Katarina

 

 

INCI: Aqua (VATTEN), Decyl Glucoside (SOCKERTENSID), Calendula Officinalis (GLYCEROLEXTRAKT AV RINGBLOMMA), Olea europea oil (OLIVOLJA), Prunus amygdalus oil (MANDELOLJA), Guar Hydroxy Propyltrimonium Chloride (GUARKÄRNMJÖL),  Carrageenan (RÖDALG), Magnesium Sulfate (BITTERSALT), Curcuma longa (GURKMEJA), Citrus limonum (ETERISK OLJA AV LIME), Citrus Aurantifolia (ETERISK OLJA AV CITRON), eller Rosmarinus officialis (ROSMARIN), Lavandula augustifolia (LAVENDEL), Rosmarin antioxidant