LITE MER OM OSS OCH VÅRT TÄNK

 

 

 

 

1. VÄLJ MARIGOLD FÖR ATT VI TAR SERIÖST PÅ HÅLLBARHETSFRÅGOR!

Vi är ett litet företag som i 15 år arbetat med miljöfrågor på olika sätt.

Vi har drivit ett grönsaksföretag där vi sålt KRAV-märkta grönsaker genom prenumerationssystem, till restauranger, skolor och dagis. Ca 100 olika produkter har vi sått, rensat, skördat, sålt och förstås ätit själva. Det är lyx! Jämte odlingen har det blivit många föredrag runtom och en mängd härliga studiebesök på vår vackra odling där många har fått lära sig om mat, ekologi, att vi allihop, ja även du, är en del av naturens kretslopp.  (Vill du läsa mer om vår tidigare verksamhet så gå in under fliken "ARKIV" och gå ner till datumet 2012-07-02)     

                                

 

 

2. VÄLJ MARIGOLD FÖR ATT VI ANVÄNDER DE ALLRA FINASTE RÅVARORNA!

Det säger sig självt att kroppen reagerar på syntetiska ämnen som färger, dofter och konserveringsämnen. Kroppen säger ofta ifrån vid starka salvor, hårfärger, lotioner och schampon för den känner helt enkelt inte igen de ämnena - det uppstår ofta en obalans som gör att man köper mer salvor och mer schampon för att lindra....

Nu är det ju så här att en del människor reagerar även på naturliga råvaror i produkterna men det är en helt annan slags överkänslighet och man får testa sig fram ibland. Vi vill vara säkra på att det ska bli så bra balans som möjligt och har därför valt de allra finaste råvarorna i vår lilla tillverkning: Lyxiga eteriska oljor, kallpressade, ekologiska vegetabiliska oljor, sällsynt KRAV-märkt bivax och honung, Fairtrade ekologisk choklad och de mildaste ämnena vi kan komma på i våra schampon mm. Inte många producenter satsar så helt igenom på RIKTIGT BRA RÅVAROR.

 

3. VÄLJ MARIGOLD FÖR ATT VI TILL 100% REDOVISAR VAD SOM INGÅR I PRODUKTEN!

Alla våra ingredienser kan du läsa om under fliken "Mer om råvarorna vi använder"!

 

 

4. VÄLJ MARIGOLD FÖR ATT TILLVERKNINGEN ÄR SMÅSKALIG OCH HELTIGENOM HANTVERKSMÄSSIG!

Samtliga produkter i Marigoldserien är handtillverkade, de blandas, tempereras, smälts och hälls vilket gör att var och en av produkterna du köper är tillverkade med omtanke och kan ibland se lite individuella ut - gäller väl framförallt våra tvålar. Vill du inte ha industriellt framtagna produkter utan värdesätter ett gediget hantverk (ja, det tar MASSOR av tid....) så stöd vår lilla småskaliga produktion - mer energisnålt är det också! 

 

5. VÄLJ MARIGOLD FÖR ATT VI STARTADE VÅR SMÅSKALIGA TILLVERKNING LÅNGT INNAN DET POPPADE UPP EN UPPSJÖ AV "NATURLIGA" KROPPSVÅRDSSERIER - VI HAR GOD KUNSKAP OM NATURLIGA RÅVAROR OCH HUR DE FUNKAR!

I över 15 år har vi småskaligt tillverkat kroppsvårdsprodukter, först någon enkel salva och vartefter har sortimentet ökats ut. Mer än de här produkterna behövs faktiskt inte, tro det eller ej. Ok, tandkräm gör vi mer privat men annars så klarar man sig med de produkter vi erbjuder er här på nätet och hos de återförsäljare vi har.

Tror ni att vi har tummat på kvaliten för att det är "naturligt", att det är enkla förpackningar och inte alls speciellt flashigt?

Det är precis tvärtom, ju längre tiden gått ju säkrare har vi blivit på att det här är det bästa man kan tillföra kroppen. Marigoldserien består av RIKTIGA råvaror, kroppen känner igen dem till skillnad från syntetiska produkter och många som regelbundet använder våra produkter vill inte byta bort dem för allt i världen mot lyxiga förpackningar och något som de knappt vet vad det är i och än mindre kan uttala namnet på. Marigoldserien är lika med hög kvalitet och produkterna är framtagna för att huden ska få balans!

 

6. VÄLJ MARIGOLD FÖR VI TAR HÄNSYN TILL MILJÖN MED VETTIGA FÖRPACKNINGAR!

Vi försöker ha genomtänkta förpackningar, vissa är av kartong och är komposterbara, ingen av förpackningarna innehåller ftalater som är vanligt i plastprodukter idag. Ftalater är en mjukgörare som kan påverka vår arvsmassa negativt. Alla PET och plastförpackningar som vi har kan sopsorteras och SKA sorteras, komposterar du inte papperförpackningarna så lämna dem i kartong/wellpapp. Fr o m sommaren 2014 är alla etiketter tillverkade av återvunnet papper, förutom de transparenta (som ej går att få tag på i återvunnet papper). Fr o m 2015 är all packtejp miljöcertifierad och vi använder endast återvunnet emballage så även om det är bubbelplast t ex så återanvänder vi bara det vi själva fått från våra leverantörer.

 

7. LIKA VIKTIGT, SOM ATT RÅVARORNA ÄR NATURLIGA, ÄR ATT DE ÄR EKOLOGISKT FRAMTAGNA - VI HAR VALT ATT STÅ UTANFÖR OLIKA CERTIFIERINGAR

Marigoldserien är handtillverkade produkter av råvaror från växtriket, ekologiska när det finns! Orsaken varför vi inte är certifierade är kostnaden som i dagsläget är alldeles för stor för oss. Man ska dock vara medveten om att nästan samtliga råvaror som vi använder till Marigoldprodukterna har olika ekocertifieringar. Vi har varit KRAV-anslutna med vår grönsaksodling i nästan 10 år men KRAV har än så länge ingen certifiering för kroppsvårdsprodukter. Vi upplever att en del certifieringar är urholkade, det är alldeles för lätt att nå upp till vissa certifieringar - ofta finns råvaror med som vi aldrig skulle kunna tänka oss att använda i Marigoldserien!

 

 

8. VÄLJ MARIGOLD FÖR ATT VI HAR GENERÖSA BETALNINGSFÖRFARANDEN MED FAKTURA OCH HELA 30 DAGAR ATT BETALA!

Och det kan vi endast ha för att ni, alla fantastiska kunder, är så himla duktiga på att betala, flera betalar långt innan betalningstiden gått ut och fortsätter det på det positiva sättet kommer vi kunna fortsätta att ha 30 dagars faktura. Inga postförskottavgifter o d, du betalar endast postens gröna portobrev det brukar bli 35,- eller max 49,- (vid beställningar på minst 800,-  står vi för frakten - då blir det helt gratis för dig!)

 

 

9. VÄLJ MARIGOLD OM DU MENAR ALLVAR MED ATT VILJA HA DET NATURLIGASTE MARKNADEN HAR ATT ERBJUDA VAD GÄLLER KROPPSVÅRD!

Den som använder hela serien med tvål, schampo, salva, olja, cerat och deodorant kan känna sig säker på att använda produkter med RIKTIGA råvaror. Blandar man inte in annat än bara vegetabiliska oljor, eteriska oljor och naturliga dofter och färgämnen samt de naturliga konserveringsämnen som faktiskt finns så kan vi nästan lova att du efter en tids användande får en riktigt fin balans i hud och hår.

 

Har du också samma tänk så finns det hopp om`et! 

 

Välkommen att möta ett friskare och mer miljövänligt liv med Marigold kroppsvårdsprodukter!